X

Viktor Orban critică PPE: Este responsabil pentru ‘eşecul de a ţine Marea Britanie în Uniune şi migranţii în afara ei’

Europa va fi o Europă a naţiunilor sau nu va mai fi deloc, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban într-o alocuţiune rostită la congresul Partidului Popular European (PPE) de la Helsinki, relatează MTI, potrivit agerpres.

Premierul ungar a subliniat că forţa Europei a avut întotdeauna la bază naţiuni puternice şi că “integrarea ţărilor central-europene au făcut Europa mai paşnică, mai puternică şi mai bogată”, acuzându-i totodată pe liberali, socialişti şi verzi că vor o Europă dezrădăcinată, lipsită de identitatea sa spirituală şi psihologică.

Citeşte şi: Atac armat într-un bar din California! Cel puţin 12 oameni au fost ucişi de gloanţe – VIDEO

“Viziunea noastră este cea a unei Europe cu 27 de chipuri, a unei Europe creştine şi democratice în acelaşi timp”, a menţionat el.

Viktor Orban a amintit că în ultimii ani PPE s-a aflat la conducerea Europei, aşa încât trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru faptul că “nu a reuşit să ţină Marea Britanie în Uniune şi migranţii în afara ei”. El a notat că, “dacă în 2011 16 state membre erau guvernate de partide din PPE, astăzi acest număr a scăzut la şase”.

Citeşte şi: Trump continuă războiul cu presa: Casa Albă suspendă acreditarea unui reporter CNN

Pentru a reveni pe “calea spre victorie”, PPE trebuie să-şi regăsească unitatea şi rădăcinile şi să proclame “renaşterea democraţiei creştine” şi “să uite de absurdităţi ca elogierea lui Fidel Castro sau a lui Karl Marx”, a recomandat şeful guvernului de la Budapesta.

Potrivit lui Orban, cheia succesului este de a “lua partea poporului”, care trebuie “apărat de migraţia ilegală, terorism, criminalitate şi dificultăţi economice”. “Să revenim la vechiul slogan: (un guvern) al poporului, pentru popor”, a spus premierul ungar.

Tags: HelsinkimigrantiPartidul Popular European (PPE)Uniunea Europeană (UE)Viktor Orban
Categorii: Diaspora