X

Viktor Orban îi îndeamnă pe conservatorii americani ‘să-şi unească forţele’

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a invitat pe conservatorii americani, joi, în cursul unei vizite în Texas, să-şi “unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva “progresiştilor de stânga”, notează AFP, potrivit agerpres.

“Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a lansat liderul naţionalist, invitat la marele eveniment al conservatorilor americani de la Dallas, unde urma să vorbească şi Donald Trump.

Citește și : Pompierii se luptă cu un incendiu de pădure în nord-vestul Spaniei

“Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat Viktor Orban, adăugând că “ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”.

În aplauzele zgomotoase ale celor prezenţi, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesităţii “de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri americane de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Citește și : Amnesty International acuză armata ucraineană că a pus în pericol viaţa civililor

“Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a lansat liderul, invitându-i pe conservatori “să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui “război cultural”.

Într-un discurs virulent la 23 iulie, Viktor Orban a respins deja viziunea unei societăţi “multietnice”. “Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care s-ar amesteca cu “non-europeni”, a declarat el, suscitând o ploaie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite, reaminteşte AFP. 

Tags: bruxellesDallasDonald TrumpSUAtexasViktor Orbanwashington
Categorii: Știrile zilei