Viktor Orban îndeamnă naţiunile din Europa Centrală să se unească în jurul rădăcinilor creştine

Publicat:

Naţiunile din Europa Centrală ar trebui să se unească pentru a-şi apăra rădăcinile creştine, în condiţiile în care Europa occidentală face experimente cu familii de acelaşi sex, imigraţie şi ateism, a declarat joi premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters, potrivit agerpres.

Viktor Orban, un naţionalist care se află la putere în Ungaria de peste un deceniu, a susţinut un discurs la un eveniment dedicat inaugurării unui monument de comemorare a Tratatului de la Trianon (document care a consfinţit la nivel juridic internaţional încheierea păcii Puterilor Aliate şi Asociate cu Ungaria la finalul Primului Război Mondial – n.r.).


Citește și : Șeful diplomaţiei poloneze Jacek Czaputowicz a demisionat

“Europa occidentală a renunţat la… Europa creştină şi în loc de aceasta experimentează cu un cosmos fără Dumnezeu, cu familii-curcubeu, cu migraţia şi societăţile deschise”, a spus Orban în discursul său.

Potrivit lui Orban, monumentul, o rampă lungă de 100 de metri şi lată de 4 metri sub nivelul solului care se termină într-un cub de granit pe o stradă de lângă clădirea parlamentului de la Budapesta, constituie un apel către naţiunile Europei Centrale de a-şi consolida alianţa şi de a se coaliza în jurul a ceea ce el numeşte “standardul polonez”.

În Polonia, principalul aliat al Ungariei în Europa Centrală, Partidul Lege şi Justiţie (PiS) a urmat o platformă socială conservatoare şi a făcut din opoziţia faţă de “ideologia LGBT” un element esenţial al strategiei sale electorale.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului afirmă că în Ungaria ostilitatea faţă de persoanele LGBT a crescut de când Orban a câştigat un al treilea mandat, în 2018.

Viktor Orban însuşi critică rar homosexualitatea sau familiile de acelaşi sex, însă preşedintele parlamentului – aliat de cursă lungă al lui Orban – a echivalat adopţiile în cadrul familiilor de acelaşi sex cu pedofilia.

Săptămâna trecută, două drapele în culorile curcubeului au fost date jos de pe clădiri municipale din Budapesta, ceea ce a determinat Ambasada SUA să atenţioneze că grupările neonaziste nu ar trebui tolerate.

Potrivit Reuters, mulţi unguri consideră în continuare Tratatul de la Trianon drept o “traumă naţională”, pentru că în urma semnării acestuia ţara a pierdut două treimi din teritoriu şi milioane de etnici unguri s-au văzut nevoiţi să trăiască în alte state, precum România, Slovacia, Austria şi Ucraina.

Citește și : Opozantul rus Aleksei Navalnîi este în comă şi este ventilat artificial

Pe laturile monumentului, vizitatorii pot citi denumirile a peste 12.000 de sate şi oraşe care făceau parte din Ungaria înainte de Tratat. Un bloc din granit ”spart” în mai multe bucăţi are în centru o flacără.

Viktor Orban a acordat cetăţenie etnicilor unguri ce locuiesc în afara graniţelor Ungariei şi de asemenea dreptul de a vota în alegeri, parte a eforturilor sale de a restaura şubrezita mândrie naţională, notează Reuters. Voturile acestora l-au ajutat pe Orban să-şi asigure o puternică majoritate la recentele alegeri parlamentare.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.