Viktor Orban le promite pensionarilor un bonus de 222 de euro

Publicat:

Guvernul ungar le va plăti pensionarilor un bonus de 80.000 de forinţi (222 euro) în luna noiembrie, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, în intervenţia sa săptămânală la postul public de radio Kossuth, transmite MTI, potrivit agerpres.

Premierul ungar a menţionat că, dată fiind performanţa economiei ungare, guvernul a decis să plătească această sumă unică şi celor 435.000 de pensionari care nu ar fi eligibili conform legii pensiilor şi, în plus, dacă politica economică a guvernului continuă să aibă succes în următoarele trei luni, “există posibilitatea” acordării unei a 13-a pensii la începutul lui februarie 2022.


Citeşte şi: Paşaportul devine OBLIGATORIU pentru a intra în UK – Black News

Viktor Orban a amintit şi de contractul semnat săptămâna aceasta cu compania rusă Gazprom, lăudând Ministerul de Externe şi delegaţia de negociere pentru că au reuşit să obţină preţuri mai mici decât în contractul anterior, din 1995.

“Adevărul este că avem nevoie de gaz, iar chestiunile furnizării de energie şi securităţii energetice nu trebuie combinate cu criticile la nivel politic împotriva Rusiei”, a notat Orban.

El a menţionat în context, referitor la afirmaţiile Kievului că Budapesta încalcă tratatul interguvernamental bilateral ungaro-ucrainean prin acceptarea de rute de livrare ce ocolesc Ucraina, că “din nefericire” Ungaria nu poate ţine cont de aceste proteste.

Citeşte şi: Coreea de Nord a testat o rachetă antiaeriană – Black News

“Respect Ucraina şi îi urez mult succes poporului ucrainean, dar în privinţa gazului, trebuie să dăm întâietate intereselor maghiarilor în faţa celor ale ucrainenilor”, a spus Orban.

El a asigurat totodată că guvernul său este pregătit pentru un al patrulea val al pandemiei de coronavirus întrucât dispune de un stoc de 17 milioane de doze de vaccin şi le-a cerut ungurilor să se vaccineze, afirmând că imunitatea de turmă nu este o opţiune “cu acest tip de virus, care îi găseşte pe cei nevaccinaţi”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.