Viktor Orban promite să deschidă ‘o groază de sticle de şampanie’ dacă Trump este ales

Publicat:

Viktor Orban promite să deschidă ‘o groază de sticle de şampanie’ dacă Trump este ales

Premierul ungar Viktor Orban îşi afişează din nou, marţi, susţinerea şi apropierea faţă de Donald Trump şi promite să deschidă şampanie în cazul în care candidatul republican este ales în scrutinul prezidenţial la 5 noiembrie, relatează AFP.

”Ce vom face? Vom deschide o groază de sticle de şampanie!”, a tunat liderul ungar într-o conferinţă de presă la Strasbourg, în marja unei sesiuni plenare a Parlamentului European (PE), în faţa membrilor căruia urmează să se exprime miercuri, potrivit stiripesurse.


Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

El a amintit că un summit al liderilor Celor 27 este prevăzut la Budapesta la 7 noiembrie, la două zile după alegerile din Statele Unite.

Viktor Orban consideră că acesta este momentul ideal pentru a se apleca asupra progranului fostului preşedinte şi candidat republican.

El evocă promisiunea miliardarului de a pune capăt Războiului din Ucraina şi consideră că Uniunea Europeană (UE) este necesar să se pregătească de instalarea la putere a acestuia.

”Noi, europenii, nu vim avea timp de pierdut (…). Trebuie să ne gândim la etapele următoare cât mai rapid”, apreciază cel care critică cu regularitate sancţiunile impuse Rusiei şi se opune perspectivei unei aderări a Ucrainei la UE.

Viktor Orban s-a lansat la începutul lui iulie, în a doua zi a preşedinţiei ungare a UE, într-o ”misiune a păcii” la Kiev, Moscova şi Beijing, înfuriindu-i pe liderii europeni.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Donald Trump îl dă frecvent pe liderul ungar ca exemplu, pe care-l consideră ”un om puternic (…), un om dur, inteligent”.

Complicitatea afişată de către cei doi a ajuns până într-acolo încât sloganul celor şase luni ale preşediţiei ungare a UE este ”Make Europe Great Again”, inspirată direct din ”Make America Great Again” al lui Trump.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Uber lansează opțiunea ‘doar mașini electrice’ în SUA și Europa

Uber lansează opțiunea 'doar mașini electrice' în SUA și Europa Uber lansează opțiunea „doar mașini electrice” în 40 de orașe și îi încurajează pe șoferi...

Jon Stewart critică apariţia lui Elon Musk la mitingul lui Trump şi retorica privind al Doilea Amendament: ‘Armele nu ne protejează libertatea de exprimare’

Jon Stewart critică apariţia lui Elon Musk la mitingul lui Trump şi retorica privind al Doilea Amendament: 'Armele nu ne protejează libertatea de exprimare' Jon...

Taylor Swift devine cea mai bogată cântăreață din lume

Taylor Swift devine cea mai bogată cântăreață din lume Taylor Swift este cea mai bogată artistă din toată lumea. Ea a depășit-o pe Rihanna în...

Energia regenerabilă va deveni cea mai mare sursă de electricitate în anul 2025

Energia regenerabilă va deveni cea mai mare sursă de electricitate în anul 2025 Energia regenerabilă va deveni cea mai mare sursă de electricitate în anul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.