X

Viktor Orban rămâne ferm: ‘Ruta balcanică a migraţiei trebuie să rămână închisă’

Premierul ungar Viktor Orban le-a oferit marţi autorităţilor din Muntenegru sprijinul ţării sale pentru a face faţă dificultăţilor rezultate din gestionarea migraţiei, relatează MTI, potrivit agerpres.

Apărându-şi frontierele, Muntenegrul apără în acelaşi timp Ungaria şi întreaga Uniune Europeană, a declarat Viktor Orban după convorbirile purtate la Podgorica cu omologul său muntenegrean Dusko Markovic.

Vezi şi: Incendiile de vegetaţie fac victime în Grecia. Cel puţin 50 de oameni au murit

Premierul ungar a menţionat în acest context că singura măsură de succes în ce priveşte gestionarea migraţiei a fost închiderea rutei balcanice, realizare care, potrivit lui Orban, este asociată cu Ungaria. Ruta balcanică trebuie să rămână închisă şi toate ţările din Balcani trebuie protejate, a adăugat prim-ministrul ungar.

În răspuns la o întrebare, Viktor Orban a apreciat că Europa face o greşeală gravă luând măsuri care pot fi interpretate în Africa şi Orientul Mijlociu ca fiind invitaţii (către migranţi, n.red). UE trimite semnale ambigue spunând “nu veniţi” şi lansându-le simultan o invitaţie. Faptul că oamenii îşi pierd viaţa pe mare arată că politicile Europei sunt lipsite de sens şi în acelaşi timp sunt inumane, a conchis premierul ungar, care a mai afirmat că alegerile europarlamentare de anul viitor vor constitui un vot cu privire la migraţie.

La rândul său, premierul muntenegrean i-a mulţumit omologului său ungar pentru ajutorul acordat în ce priveşte protecţia graniţei, menţionând că este posibil ca la un moment dat în viitor şi dacă va fi necesar să fie construită şi împrejmuirea propusă de Ungaria şi amintind că în Muntenegru intră un mare număr de migranţi dinspre Albania.

Citeşte şi: Hackerii ruşi au spart reţelele americane de electricitate (WSJ)

Tags: Dusko MarkovicmigrantimuntenegrupodgoricaUngariaViktor Orban
Categorii: Diaspora