Viktor Orban vrea să înlesnească accesul tinerilor la profesii utile

Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban a pledat luni pentru ‘construirea unei ţări unde oamenii să se poată întoarce mereu, unde munca şi cei care muncesc sunt respectaţi, unde tinerii pot stăpâni o profesie utilă sau obţine un titlu util’, relatează MTI, potrivit agerpres.

Guvernul ungar a semnat un acord în acest scop cu Camera de comerţ şi industrie a Ungariei şi va semna unul şi pentru următorii patru ani, a precizat Orban, în deschiderea unui festival dedicat tinerilor implicaţi în programe de pregătire vocaţională.


Citeşte şi: Un candidat la alegerile prezidenţiale din Mexic cere ‘să li se taie mâinile’ hoţilor

“Ungurii au fost nevoiţi întotdeauna să se lupte pentru tot – pentru propriii profesionişti, pentru tineretul lor şi chiar pentru viitor”, a comentat premierul ungar, explicând că Europa de azi este “alcătuită într-un fel” care le permite ţărilor bogate “cu o istorie mai norocoasă” să atragă tinerii talentaţi din alte ţări” şi avertizându-i pe tinerii prezenţi că “şi angajatori din alte ţări au pus ochii” pe ei.

Potrivit lui Orban, Ungaria poate răspunde în două feluri la “fuga creierelor”. “Pe de o parte, putem fi mândri că tineretul Ungariei îşi poate demonstra capacităţile oriunde în lume, pe de altă parte putem construi o Ungarie unde tinerii au acces la locuri de muncă, salarii decente, siguranţă şi posibilitatea de a avea propriul cămin”, a spus el, menţionând că la recentul scrutin legislativ alegătorii au arătat că “Ungaria trebuie să rămână ungară”.

“Toate ţările devin într-un final asemenea tinerilor lor, iar noi, ungurii, vrem o ţară competitivă, care poate concura cu succes oriunde pe scena mondială”, a mai afirmat premierul ungar, care a insistat că formarea de tineri cu cunoştinţe competitive pe piaţă este în interesul naţional al Ungariei.

Şeful Camerei de comerţ şi industrie ungare, Laszlo Parragh, a remarcat în acest context că 67% dintre companiile din Ungaria afirmă că se confruntă cu o penurie de lucrători calificaţi şi a subliniat că “trebuie întărită capacitatea de a contribui la prosperitatea naţiunii”.

Citeşte şi: ‘CAVIARgate’, scandalul de corupţie care dă peste cap APCE

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.