Vince Cable demisionează din fruntea liberal-democraților britanici

Publicat:

Liderul Partidului Liberal Democrat britanic, Vince Cable, a anunţat că va demisiona după alegerile locale din luna mai pentru a face loc unei noi generaţii, într-o scrisoare adresată membrilor şi citată vineri de France Presse, potrivit agerpres.

Cable, în vârstă de 75 de ani, a devenit şeful “Lib-Dems” în iulie 2017, având ca misiune numărul unu să obţină organizarea unui nou referendum privind ieşirea din Uniunea Europeană pe care partidul său nu o vrea.


Citește și: ATACURI extremiste în Noua Zeelandă! 49 de oameni au fost masacrați. Teroristul a transmis LIVE tot măcelul – VIDEO

“Este clar acum că Brexit-ul va fi amânat şi foarte posibil oprit”, a declarat el în scrisoarea sa publicată joi seară, la câteva ore după votul deputaţilor britanici pentru amânarea datei de ieşire din UE dincolo de cea stabilită pentru 29 martie.

“Viitorul este nesigur, dar (…) există încă o şansă reală de a obţine o consultare a populaţiei şi opri cu adevărat Brexit-ul”, a adăugat el.

Vince Cable a subliniat că a moştenit conducerea “Lib-Dems” în condiţii dificile, “după două alegeri generale dezamăgitoare”. Alegătorii au sancţionat participarea partidului în guvernul conservatorului David Cameron ca partener minoritar între 2010 şi 2015.

Vezi și: Israelul atacă pozițiile Hamas din Fâșia Gaza – VIDEO

“Sunt mândru să văd că partidul recuperează, cu cele mai bune rezultate obţinute în 15 ani la alegerile locale de anul trecut, un număr record de membri şi un rol central în campania People’s Vote”, ce militează pentru un al doilea referendum, a mai scris el.

Dar în ciuda acestor rezultate în alegerile locale, partidul se străduieşte să depăşească pragul de 10% în sondajele de opinie.

Ales deputat pentru prima dată în 1997 la Twickenham, o suburbie londoneză, Vince Cable a fost ministru al întreprinderilor, inovării şi competenţelor între 2010 şi 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov

Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar...

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina

Patrick Turner, numit reprezentant al NATO în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri numirea britanicului Patrick Turner în calitate de reprezentant...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.