Vindea certificate false de vaccinare în timpul pandemiei şi scapă cu o pedeapsă blândă

Publicat:

Vindea certificate false de vaccinare în timpul pandemiei şi scapă cu o pedeapsă blândă

O tânără din capitală a scăpat cu o amendă de 175 de mii de lei după ce a fost găsită vinovată de trafic de influență, acționând în calitate de intermediar în mai multe cazuri de obținere ilegală a certificatelor de vaccinare anti COVID-19.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.


Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

Potrivit unui comunicat, urmărirea penală a fost inițiată pe 8 septembrie 2021 de către Centrul Național Anticorupție, cauza penală fiind generic numită ”certificatele Covid-19”.

Vindea certificate false de vaccinare în timpul pandemiei şi scapă cu o pedeapsă blândă

Conform investigațiilor, condamnata și-a cumpărat inițial pentru dânsa certificatul de vaccinare, deși nu i-a fost administrat serul. Pentru document, ea a oferit 100 de euro unei persoane, care a susținut că are influență asupra medicilor de familie și angajaților din cadrul Instituției Medicale Sanitare Publice și că îi poate determina să introducă datele necesare în baza electronică și să elibereze certificatul de vaccinare.

De asemenea, în perioada mai – august 2021, condamnata, împreună cu alte două persoane, a primit de la mai multe persoane suma de 1 380 de euro, prin transfer bancar, pentru eliberarea certificatelor de vaccinare.

În urma acestor acțiuni, încă patru persoane au obținut certificate de vaccinare COVID-19, fiind înregistrate în baza de date ca vaccinate, deși nu au fost imunizate în mod real.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare “cât mai mulţi” soldaţi germani

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare "cât mai mulţi" soldaţi germani Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani bănuit a fi de...

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT”

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT” Președintele PSRM, Igor Dodon, continuă să lanseze falsuri în spațiul public. De această dată,...

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul”

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul" Președinta Comisiei politică...

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată Fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.