„Vindeau” rușilor permise de ședere în R.Moldova

Publicat:

„Vindeau” rușilor permise de ședere în R.Moldova

Ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, de comun cu procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea unui grup criminal organizat, specializat în migrația ilegală.

Potrivit unui comunicat al SPIA, este vorba de mai multe persoane fizice și juridice rezidente, fiecare având un rol bine determinat în săvârșirea infracțiunilor.


Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

Mai exact, precizează sursa citată, în vederea desfășurării activităților ilegale, persoanele respective au creat o serie de entități economice specializate în acordarea serviciilor de consultanță migrațională. Totodată, s-a constatat că activitatea infracțională era favorizată de anumiți angajați ai Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) care aveau rolul de avizare a cererilor depuse de către străini pentru dobândirea/redobândirea cetățeniei, precum și de acordare și prelungire a dreptului de ședere pe teritoriul Republicii Moldova.

„Vindeau” rușilor permise de ședere în R.Moldova

Conform schemei infracționale, membrii grupului atrăgeau cetățeni din Federația Rusă care încercau să se eschiveze de la îndeplinirea serviciului militar sau sancțiuni. Astfel, aceștia se adresau, direct sau indirect, membrilor grupului, care le ofereau, contra unor sume de bani cuprinse între 3 000 – 10 000 dolari, soluții pentru obținerea permiselor de ședere în baza unor contracte fictive de muncă sau chiar redobândirea cetățeniei Republicii Moldova.

Ca urmare, pe parcursul zilei de joi, 12 septembrie, au fost desfășurate 8 percheziții ce au vizat factori de decizie și sediile a trei entități economice, precum și la sediul IGM. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate mijloace financiare de peste 90 mii dolari și peste 12 mii de euro, precum și documente contabile și juridice, contracte, dosare cu privire la regimul de ședere, telefoane mobile și alte obiecte relevante pentru investigație.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare “cât mai mulţi” soldaţi germani

Atentat dejucat! Un sirian plănuia să omoare "cât mai mulţi" soldaţi germani Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani bănuit a fi de...

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT”

Dodon minte din nou și îi sperie moldoveni cu ”apocalipsa LGBT” Președintele PSRM, Igor Dodon, continuă să lanseze falsuri în spațiul public. De această dată,...

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul”

Ina Coșeru, la Conferința interparlamentară pentru politică externă: „Haideți să rămânem uniți în continuare și să lucrăm împreună pentru a învinge întunericul" Președinta Comisiei politică...

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată

Timofti despre discuția cu Putin: „Putin insista să nu semnăm cu UE, dar decizia era deja luată Fostul președinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.