X

Vindecat de COVID-19, preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa îşi reia atribuţiile după o săptămână de autoizolare

Preşedintele sud-african Cyril Ramaphosa, testat pozitiv la COVID-19 pe 12 decembrie, şi-a încheiat săptămâna de autoizolare şi şi-a reluat atribuţiile pe care le delegase vicepreşedintelui său, a anunţat luni preşedinţia Africii de Sud într-un comunicat, informează AFP, potrivit agerpres

Ramaphosa, vaccinat cu schemă completă, a fost testat pozitiv după ce s-a simţit rău, pe 11 decembrie, în Cape Town, în timp ce ţara sa era lovită în plin de un al patrulea val al pandemiei, alimentat puternic de o creştere exponenţială a cazurilor cu varianta Omicron.

Citește și : Proteste la Barcelona împotriva extinderii limbii spaniole în şcolile din Catalonia

Preşedintele Ramaphosa, în vârstă de 69 de ani, “a încheiat o săptămână de autoizolare” după ce a avut simptome uşoare. El “şi-a reluat atribuţiile şi va prezida ultima reuniune guvernamentală din acest an, miercuri”, precizează comunicatul.

“Cyril”, după cum îi spun sud-africanii, profită de aceasta pentru “a-şi reitera apelul” adresat tuturor concetăţenilor săi “de a se proteja vaccinându-se, purtând mască” sanitară, respectând distanţarea, dezinfectânu-se pe mâini şi evitând marile adunări de oameni în timpul sărbătorilor de sfârşit de an.

Africa de Sud este oficial ţara cea mai afectată de pandemie de pe continentul african, cu peste 3,3 milioane de contaminări şi peste 90.000 de decese asociate COVID-19.

Citește și : NATO vrea să desfăşoare o prezenţă militară în România şi Bulgaria în contextul tensiunilor cu Rusia

Tags: autoizolarecovid-19Cyril RamaphosaOmicronpandemie
Categorii: Știrile zilei