Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu)

Publicat:

Violenţa de gen influenţează sănătatea victimelor şi momentul declanşării menopauzei (studiu)

Violenţa de gen afectează sănătatea sexuală, reproductivă şi generală a victimelor, femei care, în medie, intră la menopauză cu 20 de luni mai devreme şi care se confruntă cu mai multe simptome, conform constatărilor unei cercetări efectuate de experţi spanioli, transmite vineri agenţia EFE.

Studiul, realizat de cercetători de la Universitatea din Granada (UGR), Spania, arată că abuzurile afectează noi sfere ale sănătăţii victimelor, potrivit stiripesurse.


Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Raportul cercetătorilor Loreto Mendoza Huertas şi Nicolás Mendoza de la Departamentul de Obstetrică şi Ginecologie al UGR, şi Débora Godoy Izquierdo de la Departamentul de Personalitate, Evaluare şi Tratament Psihologic al aceleiaşi universităţi, asociază abuzul cu simptome ale menopauzei mai numeroase şi mai grave, dar şi cu o calitate mai slabă a vieţii.

Femeile expuse la violenţă au intrat la menopauză cu aproximativ 20 de luni mai devreme comparativ cu cele dintr-un grup de control, care nu s-au confruntat cu abuzuri.

În plus, 20,7% dintre victime au dezvoltat insuficienţă ovariană prematură, care este considerată o menopauză precoce, acest procent fiind mult peste cel înregistrat în cadrul grupului de control şi a populaţiei generale.

Studiul a fost efectuat pe femei victime ale violenţei – 75% au raportat violenţă fizică, 57,1% violenţă sexuală şi aproape 40% s-au confruntat cu toate tipurile de violenţă.

Cercetarea, publicată în cel mai important jurnal internaţional din domeniul sănătăţii post-reproductive, Maturitas, a confirmat că istoricul victimelor agravează simptomele, condiţia fizică şi sănătatea sexuală şi psihologică după menopauză.

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

“Este esenţial să luăm în considerare aceste antecedente în cadrul practicii noastre clinice obişnuite atunci când tratăm femeile aflate la menopauză, care prezintă simptome excesive, şi să avertizăm asupra riscurilor generale, pe termen lung, pentru sănătate cu care se confruntă toate femeile care au suferit un episod de violenţă de gen”, au subliniat cercetătorii.

Cercetarea, un studiu transversal asupra victimelor violenţei de gen, a constatat că această problemă afectează toate femeile în mod egal, indiferent de vârsta sau de condiţia lor, de origine socială sau de educaţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.