Violențe între gardienii care protestează contra condiţiilor existente în închisorile din Franţa şi forţele de poliţie

Publicat:

Penitenciarul de la Fleury Merogis, situat în suburbiile sudice ale Parisului, a fost vineri scena unor violenţe în care au fost implicaţi gardienii care protestează contra condiţiilor existente în închisorile din Franţa şi forţe de poliţie, transmite Reuters.

Ciocnirile din faţa închisorii Fleury Merogis – una dintre cele mai mari din Europa, cu 3.800 de deţinuţi – au coincis cu informaţiile provenite de la o închisoare din insula Corsica, conform cărora doi gardieni au fost atacaţi şi răniţi de către deţinuţi. Acesta este cel mai recent caz dintr-o serie de atacuri comise de la începutul săptămânii trecute asupra gardienilor din penitenciarele franceze, conform agerpres .


Gardienii cer suplimentarea personalului şi a resurselor alocate pentru securitatea în penitenciare şi le reproşează autorităţilor guvernamentale de la Paris că au luat măsuri insuficiente pentru a combate probleme precum violenţa şi suprapopularea din închisorile franceze.

Citește și : Madridul va continua să conducă direct regiunea Catalonia. Carles Puigdemont nu va reveni la conducere ( Mendez de Vigo)

De asemenea, gardienii vor izolarea de ceilalţi deţinuţi a celor 504 militanţi islamişti aflaţi în închisorile franceze, în condiţiile extinderii fenomenului de radicalizare a deţinuţilor musulmani.

Protestele gardienilor de la Fleury Merogis şi din multe alte închisori din Franţa au început în urmă cu o săptămână, după ce un militant islamist încarcerat pentru uciderea a 21 de persoane în Tunisia în anul 2000 a atacat cu o foarfecă gardienii de la o închisoare din nordul Franţei.

Pe fondul agravării situaţiei, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că în februarie guvernul va prezenta un plan pentru a soluţiona problemele din penitenciare.

În ultimii 35 de ani, numărul deţinuţilor din închisorile din Franţa s-a dublat, ajungând la circa 70.000.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.