Violențe la Haga după ce opozanți ai guvernului eritreean au încercat să ia cu asalt o sală de conferințe 

Publicat:

Violențe la Haga după ce opozanți ai guvernului eritreean au încercat să ia cu asalt o sală de conferințe

Cel puțin șase ofițeri de poliție au fost răniți duminică după ce opozanți ai guvernului eritreean au încercat să ia cu asalt clădirea în care avea loc o reuniune la Haga. Aceștia au incendiat mașini de poliție și au aruncat cu pietre în forțele de ordine care au răspuns cu gaze lacrimogene, scrie adevarul.ro.

Citește și Forțele de Apărare ucrainene au doborât două avioane rusești – Su-34 și Su-35


„Pietre, artificii și alte obiecte au fost aruncate asupra polițiștilor și pompierilor. Mai mulți protestatari aveau arme. Două mașini de poliție și un autobuz turistic au fost incendiate. În timpul tulburărilor, doi ofițeri de poliție au fost răniți la mână, doi la dinți și unul la genunchi, iar un altul a fost lovit de o mașină de poliție în timpul confruntărilor. Un al șaselea s-a simțit rău din cauza gazelor lacrimogene. Suspecții arestați au vârste cuprinse între 19 și 36 de ani”, a precizat poliția olandeză într-un comunicat.

Zeci de persoane au luat cu asalt sala de conferințe a Operei și au dat foc  mașinilor parcate acolo.

„De nicăieri, colegii noștri s-au confruntat cu violențe foarte intense și grave”, a declarat șeful poliției Marielle van Vulpen.

Violențe la Haga după ce opozanți ai guvernului eritreean au încercat să ia cu asalt o sală de conferințe

Un oficial a declarat că un grup loial guvernului din Eritreea avea o reuniune când locul a fost atacat de un grup rival care se opune guvernului națiunii africane.

Ofițeri îmbrăcați în echipament antirevoltă au baricadat intrarea în clădire și au stins un incendiu izbucnit în interior.

Tinerii erau îmbrăcați în hanorace cu glugă, iar unii își acopereau fețele cu eșarfe și cagule.

Jurnalistul Owen O’Brien, care locuiește în Olanda, a distribuit imaginile pe X: „Manifestanții pătrund la #Opera.

Ferestrele sunt sparte și încearcă să intre. De asemenea, pompierii au plecat din nou și nu pot stinge focul”.

Jan van Zanen, primarul orașului Haga, a autorizat poliția să folosească gaze lacrimogene, a declarat un purtător de cuvânt pentru Netherlands Times.

Violențe la Haga după ce opozanți ai guvernului eritreean au încercat să ia cu asalt o sală de conferințe

Liderul de extremă-dreapta anti-imigrație Geert Wilders a postat pe rețelele de socializare imagini ale confruntărilor scriind cu majuscule: „Arestați și expulzați”. „De ce jumătate de lume are voie să vină aici să ne distrugă țara, să se bată între ei, să arunce cu pietre în poliție și să dea foc mașinilor?”, a scris el apoi pe X. „Vreau să fiu primul ministru care să facă în sfârșit ordine!, a adăugat Wilders, care a câștigat alegerile din noiembrie, dar care se luptă să formeze un guvern de coaliție.

Aproximativ 25.000 de cetățeni eritreeni trăiesc în Olanda, potrivit cifrelor oficiale ale guvernului. Grupurile pro și anti-guvernamentale au mai avut ciocniri, inclusiv anul trecut, când mai multe persoane au fost înjunghiate înainte de un eveniment dedicat celebrării independenței Eritreei față de Etiopia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.