Viorel Țentiu revine în arest preventiv pentru 30 de zile

Publicat:

Viorel Țentiu revine în arest preventiv pentru 30 de zile

Șeful Biroului Interpol de la Chişinău, Viorel Țentiu, care săptămâna trecută a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 zile, revine în arest preventiv. Despre aceasta anunță Procuratura Anticorupție.

Astăzi, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul procurorilor privind încheierea Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana, din 2 iulie curent, prin care șeful biroului Interpol Moldova, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Prin urmare, acesta se va afla în arest preventiv pe un termen de 30 zile. Menționăm că, unul din membrii completului a avut o opinie separată”, anunță Procuratura Anticorupție, potrivit voceabasarabiei.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Șeful biroului Interpol din Republica Moldova, Viorel Țentiu, a fost reținut în urma perchezițiilor de marți, 4 iunie, efectuate de procurorii anticorupție. În același caz sunt vizați fostul ministru al Justiţiei, Vitalie Pîrlog, fost reprezentant al R. Moldova la Interpol, și avocatul Oleg Mîţă.

Între timp, Procuratura Anticorupție a venit cu noi detalii în cazul anchetei penale efectuate în comun cu procurorii din Franța și cu asistența Biroului Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite. Este vorba despre o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primesc mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.

Procuratura menționează că, în 5 iunie, au fost efectuate percheziții și în privința altei persoane, iar ca urmare aceasta a fost  reținută. În același timp, instituția precizează 4 din cele 5 persoane reținute, au fost eliberate de către procuror, după aprecierea că nu există temei pentru aplicarea măsurii preventive de arest.

Potrivit anchetatorilor, cel puţin 20 de infractori din întreaga lume, care erau daţi în urmărire internaţională, au reuşit să-şi şteargă numele din lista Interpolului, ca urmare a schemei de corupție din R. Moldova și din alte țări.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Conform probelor acumulate până în prezent, un grup de persoane de diferite naționalități ar fi implementat o presupusă schemă de corupție care le-ar fi permis celor care fac obiectul „Notificărilor roșii” de la Interpol să obțină azil sau statut de refugiat în R. Moldova și în alte țări. Procuratura Anticorupție a pornit acest dosar penal în aprilie 2024, în baza informațiilor primite de la Parchetul Național Financiar al Franței (PNF). Procurorii moldoveni afirmă că, ulterior, au primit informații relevante și de la autoritățile britanice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.