„Visul Olimpic a fost spulberat”. În Chișinău a fost parțial vopsit muralul echipei olimpice

Pe 28 septembrie muralul „Visul Olimpic”, dedicat Echipei Olimpice a Republicii Moldova, a fost parțial vopsit. Opera de artă, spune Comitetul Olimpic moldovenesc, celebra valorile olimpice și reprezenta unitatea și determinarea sportivilor moldoveni, transmite IPN.

Comitetul Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova (CNOS) și-a exprimat profundul regret și indignarea față de acest gest. Potrivit reprezentanților CNOS, acest act nu este doar o vandalizare fizică, ci un atac direct asupra simbolurilor care reprezintă eforturile și realizările echipei olimpice a țării.


Acest act de vandalism este o lovitură dură pentru comunitatea sportivă. Este regretabil să vedem cum un simbol atât de important, care unește sportivii și inspiră cetățenii, a fost umbrit de gesturi care nu au nicio legătură cu valorile sportului”, a declarat CNOS.

Citește și: Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc

Comitetul a lansat un apel către toți cetățenii Republicii Moldova să sprijine eforturile de restaurare a muralului și să transmită un mesaj clar împotriva acestor acte.

Drept reacție la acest caz, Primăria capitalei a menționat că acțiunea respectivă este o samavolnicie în spatele căreia se află o companie de publicitate.

Clădirea din Centrul Capitalei, unde acum câteva luni a fost inaugurată Pictura Murală „Visul Olimpic”, era anterior acoperită cu un panou de publicitate. Panoul a fost demontat la solicitarea Administrației Publice Locale, în vederea aplicării picturii murale dedicate jocurilor olimpice pe perete. Astăzi a avut loc o acțiune de samavolnicie care a dus la deteriorarea picturii murale din partea unei companii de publicitate, care a luat cheile de la cineva dintre locatari pentru a putea urca”, se arată în mesajul autorităților locale.

În acest sens, Primăria a menționat că a dispus stoparea lucrărilor, iar pictura murală urmează să fie restabilită în termen scurt.

APL nu va permite ca lucrarea să fie acoperită de panouri publicitare”, se arată în mesajul instituției.