X

Vitali Kliciko, declarat oficial câştigătorul unui nou mandat de primar al Kievului

Primarul Kievului, fostul campion la box Vitali Kliciko, a fost declarat oficial, vineri, câştigătorul unui nou mandat de cinci ani la conducerea capitalei ucrainene, la două săptămâni după încheierea votului, informează dpa, scrie agerpres.  

Comisia Electorală a capitalei ucrainene a anunţat că Vitali Kliciko, 49 de ani, a întrunit 50,52% din voturi, cel mai mare procent dintre cei 20 de candidaţi care au participat la alegeri.

Citește și : Biden, la un pas de a câștiga scrutinul prezidenţial din SUA

Iniţial se credea că un tur doi va avea loc mai târziu în noiembrie pentru a determina învingătorul, în condiţiile în care rezultatele iniţiale arătau că niciun candidat nu a depăşit pragul de 50% din voturi.

Vitali Kliciko se reface după ce a fost contaminat cu noul tip de coronavirus, cu o zi înainte de alegeri. El nu a putut să voteze.

Kliciko a fost ales prima dată primar al capitalei ucrainene în timpul alegerilor extraordinare care au avut loc cu şase ani în urmă, după ce Ucraina l-a dat jos pe preşedintele său prorus Viktor Ianukovici, angajându-se într-o schimbare politică spre Occident.

Citește și : Ministrul german al apărării a rămas CARANTINATĂ în biroul ei din Berlin

Tags: Comisia ElectoralăcoronaviruskievucrainaVitali Kliciko
Categorii: Diaspora