Viticultorii estimează o recoltă de calitate în Europa și volume stabile, în ciuda secetei

Publicat:

Vestea bună pentru consumatorii de vin este că o creștere a producției în Franța va menține stabile volumele europene, în ciuda secetei severe care a măturat continentul, și, în timp ce randamentele au scăzut în majoritatea țărilor, agricultorii prevăd o recoltă de o calitate deosebit de bună, informează mediafax.

Mai multe țări din UE, printre care Franța și Spania, au suferit anul acesta una dintre cele mai grave secete înregistrate vreodată, agravată de valuri de căldură succesive.


Citește și : Cum intenţionează UE să reducă facturile la energie?

Cei mai mari trei producători de vin, Italia, Franța și Spania, ar trebui să producă împreună 130,2 milioane de hectolitri în acest an, în creștere cu 1,1% față de anul trecut, dar în scădere cu 2,1% față de media pe cinci ani, de 132,9 milioane de hectolitri, a anunțat vineri sindicatul agricol Copa-Cogeca.

Scăderi ale randamentelor au fost înregistrate în majoritatea celorlalte țări producătoare, a precizat sindicatul.

“În general, recolta 2022/23 este caracterizată de impactul secetei și al temperaturilor caniculare care au făcut ravagii în Europa … Într-o notă pozitivă, strugurii se află într-o stare fitosanitară foarte bună, ceea ce prevestește vinuri de o calitate excelentă”, se arată într-un comunicat al instituției.

Într-o defalcare pe țări, uniunea care reprezintă agricultorii și cooperativele europene a declarat că în Franța, producția ar urma să crească cu 16%, ajungând la 44 de milioane de hectolitri, ceea ce corespunde unei estimări a Ministerului Agriculturii din al doilea mare producător de vinuri din UE.

Citește și : Putin: Rusia nu are vreo legătură cu criza energetică din Europa

Uniunea a precizat că, în Italia, principalul producător, producția de vin ar trebui să fie practic stabilă față de anul precedent, dar nu a oferit o prognoză detaliată.

În schimb, producția a scăzut cu 10,5% în Spania, după ce podgoriile au avut de suferit din cauza lipsei de ploi și de apă, a precizat raportul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.