X

Vizita cancelarului austriac la Moscova are scopul de a i se spune adevărul lui Putin

Vizita cancelarului austriac Karl Nehammer la Moscova, unde se va întâlni cu preşedintele Vladimir Putin, are scopul de a i se spune liderului rus adevărul despre războiul din Ucraina, a afirmat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, potrivit Reuters şi agerpres.

”Contează să fii faţă în faţă şi să îi spui care este realitatea: aceea că acest preşedinte a pierdut de facto războiul din punct de vedere moral”, a declarat Schallenberg la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE), la Luxemburg.

Citeşte şi: Kaczynski acuză Rusia pentru tragedia aviatică de la Smolensk – Black News

”Ar trebui să fie în interesul lui (Putin) faptul că cineva îi spune adevărul. Cred că este important şi avem această datorie, dacă vrem să salvăm vieţi”, a adăugat el.

Cancelarul austriac se va deplasa luni după-amiază la Moscova pentru o întrevedere cu preşedintele rus, fiind primul lider european care se va întâlni cu Vladimir Putin de la debutul invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

Citeşte şi: Emmanuel Macron este favorit în turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa – Black News

Deplasarea prevăzută la Moscova urmează după vizita pe care Nehammer a făcut-o sâmbătă la Kiev, în care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki. El intenţionează să evoce la Kremlin ”crimele de război” de la Bucea, unde s-a deplasat personal, la fel ca alţi lideri occidentali.

Austria este membră a Uniunii Europene, dar nu şi a NATO. Viena a denunţat invazia rusă din Ucraina şi şi-a declarat solidaritatea cu Kievul, iar săptămâna trecută a expulzat patru diplomaţi ruşi.

Tags: Alexander SchallenbergAustriaKarl NehammermoscovarusiaucrainaVienaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina