X

Vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franţa a fost amânată la cererea preşedintelui Macron

Vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franţa a fost amânată după o cerere în acest sens a preşedintelui francez Emmanuel Macron către guvernul britanic, a indicat vineri Downing Street, informează Reuters şi AFP, potrivit agerpres

‘Această decizie a fost luată cu acordul tuturor părţilor, după ce preşedintele Franţei a cerut guvernului britanic să amâne vizita’, a declarat un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak, după ce Palatul Elysee anunţase amânarea vizitei din cauza mişcărilor de protest în Franţa împotriva reformei pensiilor.

Citește și : NATO îşi caută şef – iată care sunt candidaţii cunoscuţi până acum

Reacţionând la anunţ, regele Charles al III-lea şi soţia sa, Camilla, s-au declarat nerăbdători să îşi reprogrameze vizita ‘de îndată ce vor putea fi găsite date’.

‘Majestăţile lor se bucură de oportunitatea de a efectua o vizită în Franţa de îndată ce vor putea fi găsite date’, a transmis Palatul într-un comunicat.

Cuplul regal urma să se afle de duminică până miercuri în Franţa în prima sa vizită de stat, urmată de o alta în Germania. Aceasta din urmă a fost menţinută, a precizat Palatul Buckingham.

Citește și : Milioane de copii se confruntă cu un risc crescut de malnutriţie din cauza lipsei de fonduri

Tags: Charles al III-leaDowning StreetEmmanuel MacronfrantaPalatul Elysee
Categorii: Diaspora