Vizita în Golf a şefei diplomaţiei germane Annalena Baerbock, marcată de probleme ale avionului guvernamental

Publicat:

Vizita în Golf a şefei diplomaţiei germane Annalena Baerbock a fost marcată de o serie de probleme ale avioanelor guvernamentale cu care s-a deplasat, acestea fiind operate şi întreţinute de forţele aeriene germane, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Miercuri, Baerbock nu s-a putut întoarce la Berlin, din Qatar, din cauza unei pene de cauciuc la trenul de aterizare al avionului, întoarcerea sa în ţară fiind reprogramată pentru joi.


Citește și :  Montana devine primul stat din SUA care interzice TikTok

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha a afirmat că aeronava a avut o defecţiune tehnică din cauza căreia nu a putut reveni miercuri la Berlin. Un mesaj pe Twitter al Luftwaffe a arătat însă că a fost vorba de un cauciuc deteriorat şi a precizat că mecanicii nu l-au putut înlocui cu unul oarecare deja folosit, din cauza riscului ca acesta să explodeze la aterizare. “Modelul special nu este disponibil pe plan local” şi de aceea s-a decis să se aştepte livrarea sa din Germania, a menţionat Luftwaffe.

Luni, şefa diplomaţiei germane a sosit la Jeddah, în Arabia Saudită, cu două ore întârziere, tot din cauza unei probleme tehnice a aeronavei sale.

Annalena Baerbock nu este primul oficial guvernamental german nevoit să facă escale neprevăzute din cauza unei defecţiuni a aeronavelor Luftwaffe.

În noiembrie 2018, Airbus-ul “Konrad Adenauer” al forţelor aeriene germane a trebuit să se întoarcă din drum, avându-i la bord pe cancelarul de atunci Angela Merkel şi ministrul ei de finanţe din acea vreme, Olaf Scholz, care erau aşteptaţi la summitul G20 de la Buenos Aires.

Citește și : Mai mulţi nord-coreeni au reuşit să fugă în Coreea de Sud

În octombrie 2018, acelaşi avion a fost atacat de… rozătoare care i-au avariat nişte cabluri importante, în cursul unei opriri în Indonezia.

În decembrie 2016, o deplasare în Mali a Ursulei von der Leyen, pe atunci ministru al apărării în guvernul german, a fost bulversată de o problemă de computer a aeronavei sale Airbus A340.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.