X

Vizita în Golf a şefei diplomaţiei germane Annalena Baerbock, marcată de probleme ale avionului guvernamental

Vizita în Golf a şefei diplomaţiei germane Annalena Baerbock a fost marcată de o serie de probleme ale avioanelor guvernamentale cu care s-a deplasat, acestea fiind operate şi întreţinute de forţele aeriene germane, relatează joi dpa, potrivit agerpres.

Miercuri, Baerbock nu s-a putut întoarce la Berlin, din Qatar, din cauza unei pene de cauciuc la trenul de aterizare al avionului, întoarcerea sa în ţară fiind reprogramată pentru joi.

Citește și :  Montana devine primul stat din SUA care interzice TikTok

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Doha a afirmat că aeronava a avut o defecţiune tehnică din cauza căreia nu a putut reveni miercuri la Berlin. Un mesaj pe Twitter al Luftwaffe a arătat însă că a fost vorba de un cauciuc deteriorat şi a precizat că mecanicii nu l-au putut înlocui cu unul oarecare deja folosit, din cauza riscului ca acesta să explodeze la aterizare. “Modelul special nu este disponibil pe plan local” şi de aceea s-a decis să se aştepte livrarea sa din Germania, a menţionat Luftwaffe.

Luni, şefa diplomaţiei germane a sosit la Jeddah, în Arabia Saudită, cu două ore întârziere, tot din cauza unei probleme tehnice a aeronavei sale.

Annalena Baerbock nu este primul oficial guvernamental german nevoit să facă escale neprevăzute din cauza unei defecţiuni a aeronavelor Luftwaffe.

În noiembrie 2018, Airbus-ul “Konrad Adenauer” al forţelor aeriene germane a trebuit să se întoarcă din drum, avându-i la bord pe cancelarul de atunci Angela Merkel şi ministrul ei de finanţe din acea vreme, Olaf Scholz, care erau aşteptaţi la summitul G20 de la Buenos Aires.

Citește și : Mai mulţi nord-coreeni au reuşit să fugă în Coreea de Sud

În octombrie 2018, acelaşi avion a fost atacat de… rozătoare care i-au avariat nişte cabluri importante, în cursul unei opriri în Indonezia.

În decembrie 2016, o deplasare în Mali a Ursulei von der Leyen, pe atunci ministru al apărării în guvernul german, a fost bulversată de o problemă de computer a aeronavei sale Airbus A340.

Tags: Annalena BaerbockavionberlinLuftwaffeqatar
Categorii: Diaspora