Vizită ISTORICĂ a musulmanilor la Auschwitz

Publicat:

Responsabili musulmani şi evrei au adus un omagiu joi victimelor Holocaustului, în cursul unei vizite comune apreciată ca “istorică” în fostul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz, cu câteva zile înainte de împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de către Armata Roşie la 27 ianaurie 1945, scrie AFP, potrivit agerpres.

Secretarul general al Ligii Islamice Mondiale (MWL), sauditul Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, a subliniat că vizita la locul fostului lagăr de exterminare nazist a peste 60 de lideri religioşi sau de organizaţii veniţi din lumea întreagă este “o datorie sfântă şi o mare onoare”.


Citește și: SUA resping extrădarea Annei Sacoolas în UK

Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa a îngenuncheat în momentul în care a condus rugăciunea în apropierea Memorialului de la Auschwitz, dedicat celor peste un milion de persoane, majoritatea evrei, care au fost exterminate în acest lagăr.

David Harris, un responsabil al organizaţiei American Jewish Committee (AJC) cu sediul la New York care a organizat vizita, a subliniat că a fost prima delegaţie musulmană “având lideri cu rang atât de înalt care a vizitat vreodată Auschwitzul sau alt lagăr nazist al morţii”.

Citește și: ONU interzice folosirea WhatsApp

Vizita a avut loc înainte de ceremoniile organizate luni la Auschwitz cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea acestuia.

Din cele şase milioane de evrei asasinaţi în cursul celui de-Al Doilea Război Mondial, un milion au fost omorâţi la Auschwitz-Birkenau, cei mai mulţi în camere de gazare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

VIDEO – Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: ‘Un distrus bătrân, un morman de gunoi’

VIDEO - Trump îl jignește îngrozitor pe președintele Biden: 'Un distrus bătrân, un morman de gunoi' Donald Trump îl jigneşte în trecere, catalogându-l drept ”o...

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump

Obama se întoarce la Casa Albă? Michelle, singurul democrat care l-ar putea învinge pe Trump Fosta Primă Doamnă Michelle Obama ar fi singura în...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.