X

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat. Trenul blindat a plecat către Coreea de Nord

Vizita lui Kim Jong Un în Rusia s-a încheiat duminică atunci când trenul blindat al liderului nord-coreean a plecat către Coreea de Nord.

Trenul în care se află liderul nord-coreean Kim Jong a plecat din gara orașului Artyom din Extremul Orient al Rusiei, potrivit Reuters. La fel ca la sosire, pe peron a fost întins covorul roșu și o fanfară a participat la eveniment. Președintele coreean a fost însoțit de mai mulți oficiali ruși.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Distanța dintre stația Artyom și Khasan, localitatea aflată la granița Rusiei cu Coreea de Nord este de peste 200 de kilometri.

Vizita lui Kim în Rusia a ținut mai multe zile, perioadă în care el s-a întâlnit cu oficiali ruși și a vizitat mai multe obiective din industria de armament și din cea alimentară. Punctul culminant al vizitei a fost miercuri atunci când Kim Jong Un s-a întâlnit cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Experții internaționali susțin că cei doi președinți au discutat chestiuni militare, inclusiv un sprijin pe care Coreea de Nord ar putea să-l acorde Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Tags: ArtyomCoreea de NordKim Jong Unrusia
Categorii: Externe