Vizita secretă a unui jurnalist israelian la Mecca atrage condamnări din toate părţile

Publicat:

Un jurnalist israelian care a intrat în oraşul sfânt saudit Mecca unde au voie doar musulmanii este “iresponsabil” şi riscă să deterioreze relaţiile în devenire saudo-israeliene doar pentru ratinguri mass-media, a declarat miercuri un ministru israelian, citat de DPA, potrivit agerpres.

Mecca este considerat sfânt de musulmani deoarece se crede că este locul de naştere al profetului Mahomed, care a întemeiat religia. Doar credincioşilor li se permite să intre în oraş.


Citește și : Turcia anunţă noi prospecţiuni de gaze în estul Mării Mediterane

Dar Gil Tamari, care a fost în Arabia Saudită pentru a relata despre vizita recentă acolo a preşedintelui Statelor Unite Joe Biden, a profitat vizita în regat pentru a merge la Mecca, conducând şi înregistrând un segment pentru ştirile Canalului 13 israelian.

“Am fost aici la Mecca. Un vis s-a împlinit”, a spus el în emisiune.

Arabia Saudită nu recunoaşte oficial Israelul, dar există semne de dezgheţ în relaţii, în timp ce ambele au început să lucreze împreună pentru a contracara inamicul lor comun, Iranul.

Dar ministrul israelian al cooperării regionale Esawi Frej a criticat emisiunea, în care Tamari era arătat conducând în jurul Marii Moschei din Mecca şi ignorând semnele stradale vizându-i pe “non-musulmani”.

Citește și : Rishi Sunak are ambiţii mari: Vrea o Mare Britanie INDEPENDENTĂ energetic până în 2045

“Este iresponsabilă şi dăunătoare difuzarea acestei ştiri doar de dragul ratingurilor”, a spus Frej. Pe fondul unui val de critici online, Frej a remarcat de asemenea că aceasta face mai dificil obiectivul Israelului de a normaliza relaţiile cu Arabia Saudită.

De atunci, Tamari şi-a cerut scuze pe Twitter. “Aş dori să reiterez că această vizită la Mecca nu a fost menită să-i ofenseze pe musulmani sau orice altă persoană. Dacă cineva se supără din cauza acestui video, îmi cer profund scuze. Scopul întregului efort a fost să arăt importanţa Meccăi şi frumuseţea ei”, a scris el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.