X

Vizita unei delegații cehe în Crimeea provoacă iritarea Ucrainei

Un grup de politicieni de stânga cehi au provocat iritarea guvernului ucrainean după ce au efectuat o nouă vizită în peninsula Crimeea, informează dpa, care citează agenţia de presă cehă CTK, potrivit agerpres.

Eurodeputatul Jaromir Kohlicek şi alţi membri ai conducerii partidului KSCM (comunist) au asistat la o paradă a Flotei ruse din Marea Neagră, la Sevastopol. Ei aveau prevăzută şi o vizită la Ialta.

Citește și : Serbia : Grevă al avocaților în semn de protest după asasinarea lui Dragoslav Ognjanovic, unul dintre apărătorii lui Slobodan Milosevic

Ucraina a criticat delegaţia cehă pentru această vizită în Crimeea, teritoriu anexat de Rusia în martie 2014 printr-o decizie nerecunoscută de Uniunea Europeană.

Membrii delegaţiei cehe ar putea fi vizaţi de o ‘gamă largă de sancţiuni’, a precizat Kievul.

Rusia a ocupat şi anexat peninsula ucraineană Crimeea – unde este staţionată cea mai mare parte a Flotei ruse din Marea Neagră – ca răspuns la înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, apropiat de Moscova.

Citește și : O pistă a aeroportului internaţional Tokyo-Narita, închisă după ce un avion a intrat într-o zonă în construcţie

Anexarea Crimeei, realizată în urma unui referendum, a provocat în întreaga Europă reacţii de condamnare a atitudinii Rusiei. Naţiunile Unite au refuzat să legitimeze această anexare.

Tags: cehicrimeeaJaromir Kohlicekkievmarea neagramoscovapoliticieniuniunea europeana
Categorii: Diaspora