Vizita unor parlamentari germani arată un sprijin puternic în acţiuni şi cuvinte, declară Taiwanul

Publicat:

Ministerul de Externe taiwanez a exprimat duminică aprecierea pentru o vizită efectuată de doi parlamentari germani, despre care a spus că arată un sprijin puternic pentru Taiwan în acţiuni şi cuvinte, informează DPA, potrivit agerpres.

Într-un comunicat publicat duminică noapte, ministerul a declarat că Marcus Faber de la Partidul Liber Democrat (FDP) şi Holger Becker de la Partidul Social Democrat (SPD) au vizitat Taiwanul joi şi vineri.


Citește și: Premierul britanic anunță un pachet de apărare aeriană de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

La Taipei, cei doi parlamentari s-au întâlnit cu viceministrul de externe al Taiwanului Tien Chung-kwang şi alţi oficiali. De asemenea, ei au interacţionat cu reprezentanţi ai mediului academic şi think-tank-uri pentru a afla mai multe despre securitatea Taiwanului şi ameninţările reprezentate de China, vecinul său autocratic.

Cei doi parlamentari sunt membri de frunte ai Societăţii germano-taiwaneze, care spune că este cea mai veche societate din Germania ce promovează legăturile cu Taiwanul.

Descriind Taiwanul drept cea mai liberală democraţie din Asia, Faber a scris sâmbătă pe Twitter că democraţiile trebuie să lucreze împreună împotriva noului imperialism al dictaturilor.

Faber a declarat pentru ziarul Die Welt că trebuie trimis un mesaj clar Chinei că ar plăti un preţ mare economic dacă ar ataca Taiwanul.

Ministerul din Taipei a spus că Taiwanul şi Germania împărtăşesc valori comune precum libertatea, democraţia, drepturile omului şi statul de drept, iar sprijinul solid al parlamentului german pentru Taiwan a fost arătat de asemenea de vizitele a două delegaţii parlamentare în octombrie.

Citește și: O furtuna de zăpadă a paralizat New York-ul

La 15 noiembrie, Franziska Brantner, secretar de stat parlamentar la Ministerul Economiei german, a vizitat de asemenea Taiwanul pentru două zile.

Taiwanul autoguvernat are un guvern independent din 1949, dar China consideră insula democratică parte a teritoriului său şi se opune oricăror forme de contact oficial între Taiwan şi alte ţări, aminteşte DPA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor”

Șefa statului a participat, împreună cu localnicii din raionul Telenești, la Festivalul „Hora Sânzienelor” Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi orașul Telenești, unde are loc...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra

Cinci orășele turistice mai puțin cunoscute din Europa, pentru călătorii care s-au săturat de Paris și Londra Pentru oamenii care vor să descopere unele din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.