Vlad Bilețchi loveşte tare în PAS: Mulţi candidați au interdicție de a participa la alegeri!

Publicat:

Vlad Bilețchi loveşte tare în PAS: Mulţi candidați au interdicție de a participa la alegeri!

În lista de candidați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) sunt mai multe persoane care, din cauza acțiunilor ilegale constatate anterior de Autoritatea Națională de Integritate, încă pot candida la alegerile locale din această toamnă.

Declarația aparține activistului civic, Vlad Bilețchi, care a acuzat ANI de complicitate la ascunderea persoanelor care nu au dreptul de a candidat la alegerile locale, transmite Știri.md.


Citeşte şi: SUA şi Rusia au câştigat, Europa şi Kievul au pierdut

Vlad Bilețchi spune că la distanță de două săptămâni, ANI a prezentat organelor electorale două liste diferite. Astfel, dacă în prima listă sunt incluse 70 persoane care nu au dreptul de a candida la alegeri, în cea de-a doua listă, au dispărut 21 de persoane, fiind incluse doar 49.

„Vă prezint un singur exemplu. Luăm la întâmplare o persoană care în prima listă se regăsește, iar în cea de-a doua nu mai figurează la ANI că ar avea interdicție de a participa la alegeri – Vitalie Țiței. Pe pagina oficială www.echipaeuropa.md, unde se regăsesc candidații PAS pentru alegerile locale din 05 noiembrie 2023, la funcția de primar pentru localitatea Pociumbăuți r-nul Rîșcani, candidat este nimeni altul decât Vitalie Țîței, în privința cărui a fost emis actul de constatare nr. 138/18 din 13 decembrie 2019, rămas definitiv prin încheirea Curtii Supreme de Justiție din 15 iunie 2022. Acesta inițial a fost introdus în lista transmisă la CEC cu interdicția de a candida la funcția de primar pentru perioada 15 iunie 2022 – 15 iunie 2025 iar ulterior, într-un mod miraculos a dispărut din acea listă”, a declarat Bilețchi.

Vlad Bilețchi loveşte tare în PAS: Mulţi candidați au interdicție de a participa la alegeri!

Activistul civic se întreabă la ce ne mai trebuie ANI, dacă rezultatele muncii sale, sunt duse direct la urna de gunoi.

„Cel puțin 21 de oameni au fost scoși în doar două săptămâni din această listă privind interdicția de a ocupa funcții publice. Noi vedem foarte clar că cea mai înaltă jurisdicție, Curtea Supremă de Justiție, a respins recursurile lor și astfel a menținut decizia ANI. Prin efectul legii, aceștia trebuiau să rămână în continuare în această listă de interdicție a ocupării funcțiilor publice. Care este temeiul legal prin care au fost scoși? Dacă nu există temei legal, înseamnă că acest lucru este ilegal și cineva trebuie să facă pușcărie”, a mai spus Vlad Bilețchi.

În acest sens, activistul civic a declarat că va sesiza Procuratura Generală, CEC pentru a verifica dacă aceste persoane nu au fost scoase ilegal din această listă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o ‘călătorie’ muzeală

Taylor Swift împrumută obiecte personale V&A din Marea Britanie pentru o 'călătorie' muzeală Ţinute, instrumente muzicale şi alte obiecte împrumutate de muziciana americană Taylor Swift...

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană

Pharrell Williams va purta flacăra olimpică în regiunea pariziană Muzicianul şi creatorul de modă american Pharrell Williams va purta flacăra olimpică, vineri, în regiunea pariziană,...

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți

Curs de instruire pentru consilieri locali și primari, desfășurat la Primăria Bălți Pe 25 iulie curent, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Bălți, Institutul...

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE

Popșoi: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R.Moldova în UE Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.