Vlad Filat, despre trecut și prezent: ‘M-a durut că nu mi-am văzut copilul pe parcursul a 4 ani’

Publicat:

Vlad Filat, fostul prim-ministru și politicianul recent revenit la cîrma PLDM, a vorbit într-un interviu pentru jurnalistul Dorin Galben despre trecut și prezent. Durează mai bine de 4 ore.
În el, a dezvăluit cîte ceva și despre viața personală, cum ar fi despre căsătoria și divorțul cu jurnalista Angela Gonța, și despre durerea că nu și-a văzut fiica Ecaterina mai bine de 4 ani, în timp ce era la închisoare. Interviul a fost publicat duminică, 16 iulie curent, pe YouTube, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.
„Eu cred că o relație nu poate să reprezinte o surprinză. Relația noastră a fost corectă, firească. A început după separare. V-ați căsătorit în 2014 și a început cu 2-3 ani înainte? Cum ați reușit să țineți în secret? Unde se întîlnea un prim-ministru cu una dintre cele mai cunoscute jurnaliste? Faptul că nu am afișat, nu înseamnă că am ținut în secret.
Relația a fost între noi doi și nu urmăream să fie implicați și alții. Asta a fost înțelegerea noastră. A fost una frumoasă, atît cît a fost. Eu îi mulțumesc Angelei pentru Ecaterina care este un copil absolut deosebit. … Eu am considerat corect, dar să fie înțeles, nu m-am căsătorit din cauza sarcinii, dar nu exclud că, dacă nu era sarcina, mențineam relația așa cum a fost. În momentul în care s-a întîmplat, am decis și ne-am căsătorit. Cum a fost cererea? Nu a fost ceva scenarizat.
Era o relație lungă, ambii maturi, nu mai eram în tinerețe. Mai puțin conta atunci asta”, a povestit Vlad Filat. Neștiut și intim, politicianul a dezvăluit că a asistat la naștere. „Pe bune? Pe bune. M-a marcat un pic, dar am fost acolo, cînd Ecaterina a apărut în această lume. La primii doi nu ați asistat? Da, era pentru prima dată. Atunci nu era la modă? Atunci în general era cam greu. Cum v-a schimbat relația copilul? Apariția Ecaterinei a schimbat mult, dar relația, probabil din calitățile pe care le aveam ambii și gradul de ocupare, eu deja simțeam și vedeam spre ce se duce. O să încerce să meargă pînă la distrucție. Eram într-o depresie foarte profundă. Au urmat după Guvern anumite lucruri. Nu era legat de capitolul personal, dar profesional și înțelegînd ce urmează.
Asta sigur a marcat felul de a fi și relația. Noi practic conveniserăm asupra divorțului”. Divorțul de Angela Gonța și durerea că nu și-a văzut fiica mai bine de 4 ani Fostul prim-ministru a mai dezvăluit că divorțul a fost solicitat „într-o manieră dură”, el fiind însă cel care a depus cererea. „De ce? Întrebați-o pe ea. Ea nu vrea să vină la interviu.
Puteți să o întrebați în afara interviului. Nu pot să răspund în locul ei.
Probabil a crezut că așa-i va fi mai bine.
V-a durut, pentru că asta a fost o nouă lovitură? Pe mine nu m-a durut atît asta, pentru că noi conveniserăm asupra divorțului. Pe mine m-a durut că nu mi-am văzut copilul pe parcursul a 4 ani și… refuzînd mama copilului, ca Ecaterina să vină la mine. De ce? Nu era vorba de pușcărie. Nu m-a supărat, dar m-a durut. Nici acum nu înțeleg de ce a fost așa. Lucrurile nu pot fi schimbate. Important este că acum am comunicare cu Ecaterina. Ea este ok. O iubesc, mă iubește. Avem o relație corectă. Ea știe că ați fost la pușcărie?
Nu am discutat, este încă mică”. Cît despre partajarea averii cu Angela Gonța, Vlad Filat a spus că „nu era ce de partajat, pentru că nu aveam bunuri dobîndite în timpul căsătoriei”. „În schimb, cred că am avut grijă suficientă să aibă dacă nu o viață de lux, atunci o viață decentă, asigurată. Inclusiv cît erați după gratii? Inclusiv în prima perioadă – casa, masa – erau asigurate”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par

Reuters: De ce alegerile din Moldova sunt mai importante decât par Situată între Ucraina şi România, stat membru al UE, Moldova a oscilat zeci de...

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat

Deplasările de lux ale lui Iohannis în străinătate: Costuri exorbitante și „lovitura” de pe final de mandat În doi ani de mandat, președintele Klaus Iohannis...

Stoianoglo: „Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina”

Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina Moldova ar putea deveni o platformă de negocieri între Rusia și Ucraina, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.