X

Vlad Filat: Doamna Maia Sandu, vă sugerez să nu insistați în minciună

 

Vlad Filat: Doamna Maia Sandu, vă sugerez să nu insistați în minciună

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Filat, a criticat-o pe președinta Maia Sandu, acuzând-o de manipularea opiniei publice prin afirmațiile sale privind alocarea a 2,85 miliarde de lei pentru dezvoltarea localităților în ultimii trei ani, de peste trei ori mai mult decât în perioada 2010-2020. Potrivit lui Filat, datele oficiale ale Ministerului de Finanțe contrazic flagrant aceste afirmații.
„În realitate, în acea perioadă, s-au făcut investiții capitale de 15,1 miliarde de lei”, a subliniat Filat. El a mai adăugat că, raportat la PIB, anul 2023 a ajuns abia la nivelul anului 2012, cu doar 1,3% din PIB investit, departe de 2,1% cât era în 2014.
„Performanța e departe de a fi una remarcabilă, în ciuda laudelor doamnei Sandu. Mai mult, în construcții, puterea de cumpărare a unui euro în 2024 este de 2,27 ori mai mică față de 2014, ceea ce înseamnă că banii alocați au o valoare reală mult mai redusă. Deci suntem martori la o tentativă de manipulare cu iz electoral”, a scris Filat pe pagina sa de Facebook.
El a concluzionat: „Este inadmisibil ca un președinte de țară să se joace cu cifrele pentru a manipula opinia publică. Minciunile și exagerările nu vor rezolva problemele Moldovei”.
Anterior, Maia Sandu a publicat un mesaj rețelele de socializare, în care a anunțat că localitățile din țară au primit 2,85 miliarde de lei în ultimii trei ani, dintre care 1,8 miliarde de lei prin programul „Satul European”.

Tags: insistațiMaia Sanduminciunavă sugerezVlad Filat
Categorii: PoliticăȘtirile zilei