Vlad Filat: Limba română este valoarea care unește toți cetățenii R. Moldova

Publicat:

Fostul premier al R. Moldova, Vlad Filat a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Limbii Române în care cinstește limba română. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Filat a scris că limba română este valoarea care unește toți cetățenii R. Moldova, indiferent de apartenența etnică, de credință și tradiții.

„Limba Română are menirea să ne transforme din individualități în parte a unui tot întreg. Și noi trebuie să o ajutăm, să o învățăm, să o respectăm și să o vorbim frumos.


În R. Moldova locuiesc multe etnii și această diversitate de tradiții și abordări ne poate face mai puternici, pentru că înseamnă o diversitate mai mare de idei și soluții referitoare la evoluția și progresul țării noastre.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

Trebuie doar să învățăm să folosim înțelept diversitatea noastră și să o transformăm într-un avantaj puternic. Și Limba Română ne poate ajuta să construim dialogul social respectuos, să consolidăm continuu unitatea și eficiența noastră”, a scris Filat.

„Respectul nostru față de Limba Română este de fapt respectul nostru unii față de alții, și respectul nostru comun față de Republica Moldova – față de prezentul ei și, în special, față de viitorul ei. Limba Română este cheia unității noastre, a eficienței noastre, a stabilității noastre și a progresului nostru. La mulți ani, Limba Română!”, a mai scris Filat.

Astăzi, 31 august, în ultima zi de vară, R. Moldova sărbătorește Ziua Limbii Române. În acest an se împlinesc 34 de ani de când, pe teritoriul fostei RSSM, Sovietul Suprem al fostei republici sovietice a votat instituirea limbii române ca limbă de stat și revenirea la grafia latină.

Cu această ocazie, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a venit cu un mesaj de felicitare. „Sărbătorim astăzi unul dintre cele mai de preț daruri moștenite de la înaintași, frumoasa noastră Limbă Română! La Mulți Ani cu ocazia Zilei Limbii Române, o zi în care ne aducem aminte și sărbătorim bogăția și profunzimea acestei limbi minunate”, a afirmat Popescu.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Președintele Republicii Moldova, de asemenea, a ținut un discurs în cadrul Marii Dictări Naționale. După spusele Maiei Sandu, limba română este cea care trebuie să ne unească.

După ea, un discurs a ținut și Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării. Potrivit oficialului, cu toții ne-am născut în limba română și trăim cu ea zi de zi.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.