Vlad Filat povesteşte cum putea să scape de închisoare: ‘Mi-au adus un costum Fulger!’

Publicat:

Fostul premier, Vlad Filat, a declarat că ar fi putut scăpa de pușcărie dacă accepta să fugă din birou atunci când a înțeles că urmează să fie reținut. „Înainte să fiu reținut Cavcaliuc mi-a adus un costum Fulger să mă îmbrac în el”. Totodată, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a confirmat declarațiile făcute de Filat și menționează că „Dorin Recean a pregătit un automobil cu numere diplomatice al unei ambasade, cu care urma să-l evacueze pe Filat, dar acesta a refuzat”, transmite Unimedia.

„Între timp a venit Cavcaliuc cu un costum de la Fulger ca să mă îmbrace și să mă scoată. Eu le-am spus că nu plec, dar cred că asta a fost o parte a schemei”, a dezvăluit Filat în cadrul unui interviu.


Totodată, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a confirmat declarațiile făcute de Vlad Filat.

„Da, este adevărat, confirm cele spuse de Vlad Filat. Am evaluat situația și am înțeles că urma să fie încarcerat pe nedrept iar din pușcărie nu va avea cum să lupte pentru a-și demonstra nevinovăția. Am văzut că și puterea de atunci și falsă opoziție, care pseudo protesta în preajma Parlamentului, erau la o mână.

Citeşte şi: R. Moldova poate deveni un refugiu sigur pentru corupții din țările implicate în război – Stiripesurse.md

Analizând riscurile, am pregătit un detașament din 50 de angajați de la Fulger și ofițeri operativi din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, pentru a-l evacua din Parlament și a-l transporta în siguranță în România. Acest plan de evacuare l-am coordonat cu Dorin Recean și cu un alt fost conducător de-al meu pe care îl respect, nu-i voi da nume, care îmi fusese anterior ministru.

Dorin Recean a pregătit un automobil cu numere diplomatice al unei ambasade, cu care urma să-l evacuăm din țară pe Vlad Filat. Vlad Filat a refuzat categoric, având mare încredere că în 3 zile va fi la libertate, își va consolida și mai mult echipa și va învinge. Din păcate, n-a avut dreptate, dar eu cred, că am procedat corect în acel moment! Dacă mă asculta și îl transportam în România în siguranță, astăzi, Republica Moldova și soarta lui Vlad Filat arăta cu totul altfel, mult mai bine.

Citeşte şi: UE nu e pregătită pentru aderarea Ucrainei – Stiripesurse.md

Este evident, că și în cazul meu acum, nu poți lupta fiind în Moldova, cu un regim monstruos care deține toată puterea în stat și distrug pe cine vor ei cu justiția capturată și dosare false, cu linșaj mediatic orchestrat. În asemenea situații, trebuie de găsit posibilitatea de a lupta prin orice mijloace și metode politice cu regimul monstruos, ceea ce nu aș fi reușit din penitenciar unde „dorm și visează” să mă bage pe nedrept actualul regim PAS de la Guvernare”, a precizat Gheorghe Cavcaliuc.

La 3 decembrie 2019, Vlad Filat, a fost condamnat la 9 ani de pușcărie pentru abuz de putere, a fost eliberat din închisoare, după patru ani de detenție.

A doua zi, Filat a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul primei sale conferințe, după 50 de luni petrecute în pușcărie. Acesta a declarat că nici Maia Sandu, nici Igor Dodon nu au avut vreun aport la eliberarea sa, iar la baza decizie instanței de judecată a stat doar legea. Totodată, Filat declara atunci că la moment, bătălia s-ar da pentru titlul „cine îl va închide din nou”.

 


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină – capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse

Şeful securităţii de la centrala nucleară Zaporojie, ucis într-un atentat cu maşină - capcană. El era considerat colaborator al forţelor ruse Explozia unei maşini în...

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public

Atenție, șoferi: Traficul pe unele străzi din capitală, sistat de Ziua Vinului. Cum va circula transportul public Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de...

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Fostul Aeroport Internațional Cahul, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Fostul Aeroport Internațional Cahul, din Republica Moldova, a fost scos la vânzare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.