X

Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale

Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale

Vlad Filat nu va mai candida la alegerile prezidențiale, așa cum anunțase anterior. Consiliul Național al PLDM a constat faptul că, deoarece autoritățile de la Chișinău nu au executat o hotărâre CEDO în raport cu Vlad Filat, acesta nu poate candida.

Citeşte şi: Se închide circulaţia în PMAN – Stiripesurse.md

Totodată, PLDM a decis să susțină referendumul privind integrarea europeană, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale

„Această acțiune reprezintă un atac direct la drepturile constituționale ale cetățenilor, printre care și dreptul de a alege şi de a fi ales, subminând astfel valorile fundamentale ale democraţiei”, potrivit formațiunii.

Totodată, în pofida incapacităţii guvernanților de a înțelege aceste riscuri și a încăpățânării acestora, pentru a nu admite perturbarea proceselor la care PLDM a muncit în vederea promovării valorilor europene, printre care munca reprezentanţilor partidului în procesul de obținere a Acordului Liberalizat de Vize, Acordului de Liber Schimb, Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană, încurajăm toţi membrii și susținătorii noştri să participe la acest referendum și să voteze „Pentru”, protejând astfel viitorul european al RM, viitorul european al copiilor noștri”, se mai arată în comunicat.

Tags: alegeriPartidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM)Vlad Filat
Politică