X

Vladimir Lipaev a fost numit noul ambasador al Federației Ruse în România, la o săptămână după decesul soției lui Valeri Kuzmin

Vladimir Lipaev a fost numit noul ambasador al Federației Ruse în România, la o săptămână după decesul soției lui Valeri Kuzmin

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe noul ambasador rus în România. Un decret privind numirea lui Lipaev în funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România a fost semnat de liderul de la Kremlin și publicat de portalul oficial rus de informații juridice, semnalează agenția TASS.

Printr-un alt decret, președintele Federației Ruse l-a eliberat din funcția de ambasador în România pe Valeri Kuzmin.

Vladimir Lipaev s-a născut în anul 1959. Diplomatul a ocupat diferite funcții în aparatul central al Ministerului rus de Externe și în străinătate.

În perioada 2021-2023, a condus misiunea diplomatică rusă din Estonia, fiind expulzat din Estonia ca răspuns la expulzarea de către Rusia a ambasadorului estonian la Moscova.

Lipaev vorbește limbile germană, engleză și franceză.

Fostul ambasador Kuzmin a plecat din România mai devreme, în urma decesului soției sale

Valeri Kuzmin, fostul ambasador al Rusiei la București, și-a încheiat mandatul în România cu două săptămâni mai devreme, în urma decesului soției sale, și a plecat la Moscova.

Anunțul a fost făcut de ambasada rusă, joia trecută.

Tags: a fost numital Federației Ruse în Românianoul ambasadorVladimir Lipaev
Categorii: ExterneȘtirile zilei