X

Vladimir Putin a acordat cetăţenia rusă boxerului american Kevin Johnson şi hocheistului canadian Brendan Leipsic

Vladimir Putin a acordat cetăţenia rusă boxerului american Kevin Johnson şi hocheistului canadian Brendan Leipsic

Preşedintele rus Vladimir Putin a acordat cetăţenia rusă boxerului american Kevin Johnson şi jucătorului canadian de hochei pe gheaţă Brendan Leipsic, conform unui decret publicat marţi pe site-ul Guvernului de la Moscova, scrie Reuters.

Ziarul rus Izvestia a relatat în septembrie că boxerul de categoria grea Kevin Johnson i-a cerut lui Putin cetăţenia rusă, la scurt timp după ce pugilistul a adoptat patronimul rusesc Vladimirovici – decizie pe care a spus că a luat-o în onoarea liderului de la Kremlin, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi:  Schengen – Fostul premier bulgar atacă dur Austria și vorbește despre șantaj: Și noi putem face asta!/ Apel la România

Leipsic, care a fost dat afară de Washington Capitals în 2020 după ce a făcut comentarii misogine şi remarci nepotrivite despre alţi jucători, a evoluat de atunci pentru echipe ruseşti de hochei pe gheaţă. În iulie, presa rusă a anunţat că i-a scris lui Putin cerându-i cetăţenia.

Rusia a acordat anterior cetăţenia unui şir de celebrităţi occidentale care au solicitat-o şi s-au declarat public în sprijinul Rusiei, inclusiv actorului american Steven Seagal şi actorului francez Gerard Depardieu.

Citeşte şi: Turismul în Israel a crescut în 2023 în pofida războiului

Tags: Brendan LeipsicKevin JohnsonkremlinmoscovaVladimir Putin
Externe