Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Publicat:

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Astana, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un summit regional şi pentru a discuta cu lideri de stat, a anunţat miercuri Kremlinul, informează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Vladimir Putin urmează să asiste la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului şefilor de stat ai ţărilor din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (OCS), care va avea loc pe 3 şi 4 iulie la Astana. În marja summitului regional, el va discuta cu liderii care participă la acest summit.


Citeşte şi: NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina – Stiripesurse.md

Preşedintele rus “va avea probabil o întrevedere” cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni şeful diplomaţiei turce Hakan Fidan.

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Cea mai recentă întrevedere dintre cei doi lideri a avut loc în septembrie 2023 la Soci, în Rusia.

Şeful diplomaţiei turce s-a deplasat la începutul lui iunie în Rusia, unde a asistat la o reuniune a statelor BRICS şi a fost primit de Putin, precum şi de omologul său rus Serghei Lavrov.

Ankara, care caută să-şi menţină relaţiile atât cu Kievul, cât şi cu Moscova de la începutul războiului în Ucraina, a oferit de mai multe ori serviciile sale de mediator pentru o încheiere negociată a conflictului între cele două ţări.

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Membrii permanenţi ai OCS sunt Kazahstanul, India, China, Kîrgîzstanul, Pakistanul, Rusia, Tadjikistanul, Uzbekistanul şi, de un an, Iranul. Ele reprezintă în total jumătate din populaţia mondială.

Anul acesta, Republica Belarus ar urma de asemenea să devină membră, o decizie anunţată în timpul summitului OCS din 2023, organizată virtual de India.

La finalul summitului de la Astana, China va prelua preşedinţia prin rotaţie a OCS pentru perioada 2024-2025.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară

Stoltenberg: Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară Premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară, a declarat vineri,...

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei

Au fost adjudecate 9 loturi de pământ din capitală în valoare de peste 31 mln de lei Primăria Municipiului Chișinău informează că în cadrul licitației...

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE

Putin îl primeşte pe Orban la Moscova în calitate de partener al Rusiei şi reprezentant al UE Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri în...

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile

Șeful Biroului Vamal Nord și alți cinci vameși, arestați pentru 30 de zile Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) a emis astăzi mandate de arestare pe un...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.