Vladimir Putin a dat ordin oamenilor de știință ruși să-i găsească remedii anti-îmbătrânire

Publicat:

Vladimir Putin a dat ordin oamenilor de știință ruși să-i găsească remedii anti-îmbătrânire

Oamenilor de știință ruși li s-a ordonat să transmită detalii despre ultimele lor cercetări în domeniul combaterii îmbătrânirii, într-o presupusă încercare de a le prelungi viața lui Vladimir Putin și cercului său de prieteni septuagenari, scrie Daily Mail, relatează adevarul.ro.

Edictul a venit de la „cel mai mare șef” și a determinat oficialii să se grăbească să îndeplinească presupusele instrucțiuni ale dictatorului în vârstă de 71 de ani, potrivit unei surse. Putin este interesat de mult timp de lupta împotriva îmbătrânirii, dar acum pare să existe o nouă urgență în căutarea „longevității active”.


O scrisoare a ministrului sănătății trimisă în iunie, în care se cereau ultimele evoluții în materie de întoarcere a ceasului biologic, a fost dezvăluită de agențiile de presă independente Meduza și Sistema. Aceasta a șocat cercetătorii medicali. O sursă a declarat: „Cel mai mare șef a stabilit o sarcină, iar oficialii s-au grăbit să o pună în aplicare în toate modurile posibile”.

Un informator a dezvăluit: „Ni s-a cerut să trimitem urgent toate evoluțiile cercetărilor noastre, iar scrisoarea a venit, să spunem, astăzi, și totul trebuia trimis ieri”. Ca să fiu sincer, este pentru prima dată în viața mea când mă confrunt cu așa ceva – de obicei, orice proiect național sau FTP [Federal Target programme] este precedat de o serie de reuniuni cu participarea diferiților specialiști, un fel de discuție publică”, a explicat un medic de la un centru național de cercetare medicală.

Experții au fost invitați să prezinte „propuneri de dezvoltare” pentru a reduce deteriorarea celulelor, se arată în raport. Aceștia au fost instruiți să evidențieze noile tehnologii de prevenire a deficiențelor cognitive și senzoriale, precum și metodele de corectare a sistemului imunitar și noile tehnologii medicale bazate pe bioimprimare.

De asemenea, sunt așteptate soluții pentru tratarea unor afecțiuni legate de înaintarea în vârstă, precum sarcopenia, care are ca rezultat pierderea musculară cauzată de îmbătrânire, astenia senilă, o slăbiciune fizică generalizată legată de bătrânețe, și osteoporoza, o tulburare sistemică a scheletului.

Dictatorul rus are în prezent autoritatea legală de a rămâne în funcție până în 2036, după ce a fost reales în 2024, după ce a modificat Constituția în 2020, ceea ce înseamnă că ar rămâne la putere până la vârsta de 80 de ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dialog ucraineano-român la AMR Cernăuți

Dialog ucraineano-român la AMR Cernăuți Șeful Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a discutat cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Ucraina, Alexandru Victor...

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști

Accidentul de la Botanica: Șoferul a încercat să fugă, dar a fost reținut de polițiști Șoferul, care a accidentat mortal un pieton la Botanica în...

Un grup de veterani de război semnalează nereguli la CREPOR

Un grup de veterani de război semnalează nereguli la CREPOR Un grup de veterani de război semnalează nereguli la Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi...

Compania aeriană AirBaltic va introduce zboruri directe din Chișinău spre Vilnius, din aprilie 2025

Compania aeriană AirBaltic va introduce zboruri directe din Chișinău spre Vilnius, din aprilie 2025 Începând cu 2 aprilie 2025, compania aeriană AirBaltic va introduce zboruri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.