Vladimir Putin denunță ‘acuzațiile nefondate’ ale Marii Britanii în cazul incidentelor neurotoxice

Publicat:

Președintele rus Vladimir Putin a respins vehement acuzațiile Marii Britanii privind implicarea Moscovei în incidentele neurotoxice care au vizat patru persoane, inclusiv un fost spion rus, relatează site-ul cotidianului The Guardian, conform mediafax.

Întrebat în cadrul unui interviu despre poziția lui față de afirmațiile Marii Britanii, conform cărora Moscova a fost implicată în atacul neurotoxic care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal, Putin a declarat că Londra nu a oferit nicio dovadă care să îi susțină acuzațiile.


Citeşte şi: Rusoaica arestată în SUA este acuzată că a acţionat ca un agent străin pentru a influenţa alegerile americane

“Ne-ar plăcea să primim dovezi concrete, dar nimeni nu ni le oferă. Este la fel ca în cazul acuzațiilor privind ingerințele în alegerile din Statele Unite”, a declarat Vladimir Putin, sugerând că nimeni nu “este atent” la problemele interne ale Marii Britanii.

“Vedem doar acuzații nefondate – de ce se procedează așa? De ce relațiile noastre ar trebui să se strice din cauza asta?”, a mai afirmat liderul de la Kremlin.

Fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acetuia, Iulia, au fost găsiţi inconştienţi în oraşul Salisbury, după ce au fost expuși la substanța neurotoxică noviciok.

Vezi şi: Două clădiri din India s-au prăbuşit una peste alta. Cel puţin doi oameni au murit – VIDEO

La 30 iunie, Charlie Rowley și Dawn Sturgress au fost expuși aceluiași agent neurotoxice într-o casă din Amesbury (Whiltshire). Sturgess, în vârstă de 44 de ani, a murit la data de 8 iulie.

Autoritățile au demarat o investigație pentru a stabili dacă substanța la care au fost expuși Rowley și Sturgess face parte din același lot folosit în cazul Skripal.

Rowley se află încă în spital, însă fratele acestuia a declarat pentru BBC că incidentul s-ar fi produs după ce bărbatul ar fi luat un flacon de parfum în care era ascunsă substanța.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.