Vladimir Putin a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian

Publicat:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat luni, în debutul unei întâlniri cu omologul său palestinian, Mahmoud Abbas, că a discutat la telefon cu Donald Trump despre conflictul israeliano-palestinian, transmite AFP.

“Tocmai am discutat cu preşedintele american Trump. Evident, am vorbit despre conflictul israeliano-palestinian”, a declarat liderul de la Kremlin, conform agerpres.


Ultima convorbire telefonică între Trump şi Putin a avut loc la jumătatea lunii decembrie.

Citește și : Polonia a confirmat primirea fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili

Vizita lui Mahmoud Abbas în Rusia intervine la două săptămâni după cea a premierului israelian, Benjamin Netanyahu. Preşedintele palestinian caută asigurări la Vladimir Putin privind susţinerea Moscovei în faţa Washingtonului, care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

“Este foarte important pentru noi să vă cunoaştem opinia personală, pentru a cădea de acord asupra unei baze de discuţie şi a pune în practică abordări comune pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Vladimir Putin.

“Având în vedere atmosfera creată de acţiunile Statelor Unite, noi (…) refuzăm orice cooperare cu SUA ca mediator”, a arătat Abbas.

“În cazul unei întâlniri internaţionale, solicităm ca Statele Unite să nu fie singurul mediator, ci doar o parte a mediatorilor”, a subliniat acesta, potrivit traducerii în limba rusă a declaraţiilor sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Israelul îşi vaccinează împotriva poliomielitei soldaţii care luptă în Fâşia Gaza

Israelul îşi vaccinează împotriva poliomielitei soldaţii care luptă în Fâşia Gaza Armata israeliană a anunţat duminică lansarea unei campanii de vaccinare a soldaţilor săi împotriva...

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean

Kuleba începe o vizită de două zile în China – Ministerul de Externe ucrainean În perioada 23-25 ​​iulie, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba,...

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat

ANI a prins-o pe Sinilga Școlnic cu o avere de nejustificat Autoritatea Națională de Integritate a constatat că pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, a încălcat...

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute

Mii de persoane au apelat la corturile de prim ajutor pe parcursul săptămânii trecute Pe parcursul săptămânii trecute, când temperaturile au depăși valori de 40...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.