X

Vladimir Putin dorește tratarea cu ‘respect a opoziţiei responsabile’

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a pronunţat sâmbătă pentru tratarea cu ‘respect a opoziţiei responsabile’, cu mai puţin de trei luni rămase până la alegerile prezidenţiale din Rusia, unde liderul de la Kremlin va încerca să obţină al patrulea mandat, relatează AFP.

”Trebuie să fie tratată cu respect opoziţia responsabilă şi capabilă să acţioneze”, a declarat Putin, invitat în cadrul congresului partidului de guvernământ, Rusia Unită, conform agerpres .

”A fi o astfel de opoziţie nu înseamnă doar a avea voinţa de a lupta contra puterii sau a o acuza de toate păcatele morale. Noi înşine ştim problemele cu care se confruntă ţara. A fi responsabil înseamnă a avea un plan clar de acţiuni pozitive”, a spus el.

Citește și : Numărul anchetelor care investighează activităţi teroriste a crescut considerabil în 2017 în Germania

În conferinţa sa de presă anuală desfăşurată la jumătatea lunii decembrie, şeful statului rus s-a declarat a fi singurul garant al stabilităţii în faţa unei opoziţii marginalizate.

Devenit preşedinte al Federaţiei Ruse în anul 2000, Vladimir Putin se prezintă ca un candidat autodesemnat pentru alegerile din martie anul viitor şi pare sigur că va câştiga noul scrutin prezidenţial. El ar urma să îi aibă drept contracandidaţi pe liderul formaţiunii de extremă-dreapta LDPR Vladimir Jirinovski, pe candidatul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi pe candidata liberală şi jurnalista de opoziţie Ksenia Sobceak.

Partidul Rusia Unită i-a dat deja asigurări de susţinere lui Vladimir Putin. ”Acum şi în viitor, vă vom aduce tot sprijinul posibil”, a declarat liderul formaţiunii, premierul rus Dmitri Medvedev.

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, nu va putea candida la alegerile prezidenţiale din martie 2018 din cauza mai multor condamnări în justiţie, în special pentru deturnări de fonduri. Totuşi, el ar urma să fie desemnat candidat duminică, în cadrul unei reuniuni a susţinătorilor săi.

Tags: kremlinKsenia SobceakPavel GrudininRusia UnitaVladimir JirinovskiVladimir Putin
Categorii: Diaspora