Vladimir Putin a moştenit un apartament în capitala Israelului

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a moştenit un modest apartament în centrul Tel Aviv-ului pe care el îl oferise cadou profesoarei sale de limba germană din adolescenţă, Mina Yuditskaya Berliner, scrie luni cotidianul israelian Yediot Aharonot, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Ambasada rusă a preluat apartamentul, în numele preşedintelui, mai notează publicaţia israeliană, care precizează că Mina Yuditskaya Berliner a fost profesoara lui Putin între anii 1967 şi 1968 la Sankt Petersburg. Cinci ani mai târziu ea a emigrat în Israel şi a pierdut legătura cu fostul său elev.


Citeşte şi: Un elicopter militar S-A PRĂBUŞIT într-o zonă rezidenţială din Japonia

Dar în anul 2005, când preşedintele Putin a efectuat o vizită în Israel, ea a contactat ambasada rusă pentru a-i transmite că doreşte să-l revadă cu acest prilej, împreună cu o delegaţie a veteranilor ruşi din al Doilea Război Mondial.

Prin urmare, ambasada rusă a invitat-o la eveniment, unde Mina Yuditskaya Berliner a avut o scurtă discuţie în privat la un ceai cu Vladimir Putin. Apoi preşedintele rus a prezentat-o pe fosta sa profesoară preşedintelui israelian de la acea vreme, Moshe Katsav, care a întrebat-o dacă Putin a fost un elev bun, după cum relevă un interviu publicat de acelaşi cotidian în anul 2014.

După vizita lui Putin în Israel, fosta sa profesoară a început să primească diferite cadouri, inclusiv un ceas şi o biografie a preşedintelui rus, iar într-o zi a reprezentantă a guvernului de la Moscova a invitat-o să vadă două apartamente în centrul oraşului Tel Aviv pentru a-şi alege dintre ele unul ca donaţie din partea lui Putin.

Vezi şi: Pilotul rus, doborât în Siria, s-a sinucis detonând o grenadă, înconjurat de rebeli – VIDEO

În decembrie 2017 Mina Yuditskaya Berliner încetat din viaţă, iar ambasada rusă a trimis un reprezentant care a participat la ceremonia funerară şi a ajutat financiar pentru acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea.

În testamentul ei scris, profesoara de limba germană şi-a exprimat dorinţa ca apartamentul devenit căminul ei să fie înapoiat lui Vladimir Putin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.