Vladimir Putin promite să îmbunătăţească viaţa ruşilor – VIDEO

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis joi să îmbunătăţească nivelul de trai al ruşilor să reducă de două ori rata sărăciei “inacceptabile” în cursul viitorului mandat de şase ani pe care ar urma să-l câştige la 18 martie, relatează AFP, potrivit agerpres.

Cu mai puţin de două săptămâni înainte de scrutin, Vladimir Putin şi-a început discursul anual în faţa parlamentului insistând asupra necesităţii de a ameliora “bunăstarea” populaţiei şi de a investi în infrastructuri şi sănătate pentru a evita ca Rusia să rămână “în urmă”, ceea ce constituie, potrivit lui, “principalul său inamic”.


Citeşte şi: Un german a fost arestat în Afganistan. El era consilierul militar al unui lider taliban

“Anii viitori vor fi decisivi pentru viaţa ţării”, a insistat preşedintele rus, considerând “esenţială dezvoltarea bunăstării”.

“Noi trebuie să rezolvăm una din sarcinile-cheie ale viitorului deceniu: să asigurăm o anumită creştere şi pe termen lung a veniturilor reale ale cetăţenilor şi să reducem în şase ani cel puţin de două ori nivelul de sărăcie”, a spus Putin.

Rusia îşi consolidează infrastrucura militară, de transport şi ştiinţifică din zona arctică pentru a-şi proteja interesele într-o regiune de importanţă strategică, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, în discursul său către naţiune, conform Reuters.

El a subliniat că numărul persoanelor care se confruntă cu sărăcia în ţară a scăzut de la 42 de milioane în anul 2000 la circa 20 de milioane în prezent.

Acest nivel este totuşi în creştere în cursul ultimului mandat al lui Vladimir Putin (2012-2018), marcat printr-o recesiune economică.

Citeşte şi: Regina Marii Britanii a fost ţinta unui atentat 

“Rămânerea în urmă, iată inamicul nostru”, a punctat Vladimir Putin, punând accentul pe importanţa avantajelor tehnologice cu scopul ca Rusia, al cărei “potenţial colosal” în materie l-a lăudat, să nu rămână la marginea drumului “revoluţiei tehnologice”.

Un nivel de creştere economică peste media mondială ar trebui să devină o orientare fundamentală în activitatea noului guvern, consideră el.

“Anume creşterea potenţialului economic al ţării, al fiecărei regiuni este principala sursa de fonduri suplimentare. Pentru aceasta avem nevoie de o economie cu un nivel de creştere peste cele mondiale”, a afirmat Vladimir Putun, care candidează pentru al patrulea mandat prezidenţial.

Potrivit şefului statului, printre problemele cu care se va confrunta Rusia în următorii ani se număra chestiuni legate de demografie şi de pericolul înapoierii tehnologice, precum şi comoditatea autorităţilor, potrivit RIA Novosti.

Citeşte şi: Rusia acuză SUA că are 20 de baze militare în Siria

Vladimir Putin, aflat la conducerea Rusiei de peste 18 ani, este candidat pentru un al patrulea mandat de şase în alegerile prezidenţiale din 18 martie, pe care ar urma să le câştige detaşat în absenţa unei opoziţii reale.

În pofida promisiunilor din campanie în cursul revenirii sale în 2012, după patru ani în funcţia de premier, ultimul său mandat a fost marcat printr-o scădere a nivelului de trai şi o creştere a sărăciei, consecinţă a creşterii preţurilor între 2014 şi 2016 în urma scăderii cursului petrolului şi a sancţiunilor occidentale legate de criza ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au fixat și documentat peste 3 300 de încălcări din...

VIDEO// Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova

Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova Un cetățean georgian, căutat de Interpol pentru „terorism”, a fost reținut de la intrarea în...

Recean cere mai multe corturi anticaniculă

Recean cere mai multe corturi anticaniculă Prim-ministrul Dorin Recean a solicitat să fie instalate corturi anticaniculă. Despre aceasta a comunicat premierul la începutul ședinței de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.