Vladimir Putin va efectua o vizită oficială în Italia şi la Vatican în 4 iulie

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze o vizită oficială în Italia şi la Vatican în 4 iulie, ocazie cu care se va întâlni cu omologul său italian, Sergio Mattarella, cu premierul ţării gazdă, Giuseppe Conte, şi cu papa Francisc, a anunţat luni Kremlinul, citat de agenţiile de presă EFE şi TASS, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, preşedinţia rusă indică faptul că Putin va aborda cu înalţii oficiali italieni ‘probleme-cheie’ ale cooperării bilaterale în domeniile politic, comercial, economic, cultural şi umanitar, precum şi chestiuni din actualitatea internaţională şi regională.


Citește și : Creditarea gospodăriilor din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani (BCE)

Se aşteaptă ca preşedintele Putin şi premierul Conte să participe la o reuniune a Forumului ruso-italian pentru societatea civilă.

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Italia urmează celei a premierului italian Giuseppe Conte în Rusia din octombrie 2018.

În timpul unei întâlniri cu şefii principalelor agenţii de presă din lume desfăşurată în iunie, Putin s-a declarat încrezător în dezvoltarea relaţiilor dintre Italia şi Rusia, mulţumind autorităţilor italiene pentru ‘dorinţa de a găsi modalităţi de îmbunătăţire’ a contactelor dintre Rusia şi Uniunea Europeană.

Citește și : Comisia Europeană amână decizia privind datoria Italiei (Reuters)

Sfântul Scaun a confirmat vizita preşedintelui rus Vladimir Putin la Vatican la 4 iulie, menţionând că problema conflictului din estul Ucrainei va fi din nou în centrul discuţiilor dintre Papa Francisc şi Putin, după ce au discutat-o şi în timpul unei întâlniri în 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.