X

Vladimir Putin va efectua o vizită oficială în Italia şi la Vatican în 4 iulie

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să efectueze o vizită oficială în Italia şi la Vatican în 4 iulie, ocazie cu care se va întâlni cu omologul său italian, Sergio Mattarella, cu premierul ţării gazdă, Giuseppe Conte, şi cu papa Francisc, a anunţat luni Kremlinul, citat de agenţiile de presă EFE şi TASS, potrivit agerpres.

Într-un comunicat, preşedinţia rusă indică faptul că Putin va aborda cu înalţii oficiali italieni ‘probleme-cheie’ ale cooperării bilaterale în domeniile politic, comercial, economic, cultural şi umanitar, precum şi chestiuni din actualitatea internaţională şi regională.

Citește și : Creditarea gospodăriilor din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani (BCE)

Se aşteaptă ca preşedintele Putin şi premierul Conte să participe la o reuniune a Forumului ruso-italian pentru societatea civilă.

Vizita preşedintelui rus Vladimir Putin în Italia urmează celei a premierului italian Giuseppe Conte în Rusia din octombrie 2018.

În timpul unei întâlniri cu şefii principalelor agenţii de presă din lume desfăşurată în iunie, Putin s-a declarat încrezător în dezvoltarea relaţiilor dintre Italia şi Rusia, mulţumind autorităţilor italiene pentru ‘dorinţa de a găsi modalităţi de îmbunătăţire’ a contactelor dintre Rusia şi Uniunea Europeană.

Citește și : Comisia Europeană amână decizia privind datoria Italiei (Reuters)

Sfântul Scaun a confirmat vizita preşedintelui rus Vladimir Putin la Vatican la 4 iulie, menţionând că problema conflictului din estul Ucrainei va fi din nou în centrul discuţiilor dintre Papa Francisc şi Putin, după ce au discutat-o şi în timpul unei întâlniri în 2015.

Tags: Giuseppe ConteitaliakremlinPapa FranciscSergio MattarellavaticanVladimir Putin
Categorii: Diaspora