X

Vladislav Kulminski: În R.Moldova nu au fost niciodată trimiși atât de mulți bani ca acum pentru destabilizarea țării

Vladislav Kulminski: În R.Moldova nu au fost niciodată trimiși atât de mulți bani ca acum pentru destabilizarea țării

„În Republica Moldova nu au fost niciodată trimiși atât de mulți bani ca acum pentru destabilizarea țării”, este avertismentul făcut de Vladislav Kulminski, fost vicepremier pentru Reintegrare al Moldovei, într-un interviu pentru HotNews.ro.

Fostul demnitar responsabil cu regiunea transnistreană spune care ar fi provocările din partea Rusiei ce ar putea veni la alegerile din Moldova de peste două luni, unele cu o miză extraordinară, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: Poliția înăsprește măsurile de control pe întreg teritoriul țării pentru a responsabiliza șoferii

Republica Moldova va avea alegeri prezidențiale pe 20 octombrie, concomitent cu un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană. Dacă există mari șanse ca acest referendum să treacă, este de așteptat ca forțele pro-ruse să organizeze provocări în perioada următoare.

„În Găgăuzia ne-ar putea aștepta să se adopte o decizie prin care regiunea să se declare împotriva integrării europene și pentru integrarea euroasiatică”, spune Vladislav Kulminski, fost vicepremier și ministru pentru Reintegrare în Guvernul Republicii Moldova în 2021, într-un interviu pentru HotNews.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Fostul demnitar susține însă că oamenii din această regiune, care „a fost rusificată mai mult în perioada de independență a Moldovei decât a URSS”, nu caută o confruntare cu Republica Moldova: „E vorba doar despre cei 10-15 oameni plătiți de Șor, aflați la conducerea Găgăuziei”.

Vladislav Kulminski este în prezent expert în rezolvarea conflictelor. Înainte de a face parte, pentru scurt timp, din Guvernul condus de Natalia Gavriliță a activat în cadrul structurilor ONU de reglementare a conflictelor. 

Tags: MoldovaVladislav Kulminski
Politică