X

Vladislav Ursu, primul tenismen moldovean, calificat la Jocurile Olimpice de Vară

Vladislav Ursu, primul tenismen moldovean, calificat la Jocurile Olimpice de Vară

Premieră pentru sportul moldovenesc. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Este primul reprezentant al acestei probe sportive care va evolua pentru țara noastră la Olimpiadă.

La turneul pre-olimpic din orașul Sarajevo, capitala Bosniei și Herțegovinei, Vladislav Ursu a cedat în fața spaniolului Alvaro Robles, iar apoi l-a învins pe grecul Ioannis Sgouropoulos în faza grupelor. În etapa a 2-a, moldoveanul a dispus de cehul Lubomir Jancarik și a pierdut în fața reprezentantului Slovaciei, Yang Wang. În optimile de finală, Ursu l-a învins pe slovacul Lubomir Pistej, iar în „sferturi” și-a luat revanșa în fața ibericului Alvaro Robles. În semifinale, compatriotul nostru a obținut victoria în fața ungurului Adam Szudi, care i-a și asigurat calificarea la Jocurile Olimpice.

Citește și: 45.000.000€ pentru “Messi al Turciei”! Real Madrid s-a decis pe loc

“Sunt nespus de bucuros. Nu credeam că mă voi califica la Jocurile Olimpice. Doresc să remarc munca depusă de antrenoarea Elena Mocrousov. Prima care m-a felicitat a fost iubita mea, după care ceilalți colegii, dar și părinții. Deocamdată este devreme să mă expun asupra șanselor mele la Olimpiadă, însă un lucru este cert: nu voi face figurație la Paris.” a afirmat Vladislav după calificare.

La turneul pre-olimpic de tenis de masă, desfășurat la Sarajevo, au mai participat 3 sportivi moldoveni: Andrei Puțuntică, Alexandra Chiriacova și Camelia Merenco.

Tags: Olimpice de Varătenismen moldoveanVladislav Ursu
Sport