X

Vlah cere instituirea unei misiuni internaționale de monitorizare a perioadei preelectorale

Vlah cere instituirea unei misiuni internaționale de monitorizare a perioadei preelectorale

Fosta bașcană de la Comrat, Irina Vlah, solicită instituirea unei misiuni internaționale de monitorizare a  perioadei preelectorale în Moldova.

Citește și: Avertizare! Consumați rațional resursele de apă

Vlah a venit cu această solicitare către reprezentanții Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR).

„Vin către dvs. cu solicitarea respectuoasă să lansaţi o misiune de observare a alegerilor din Moldova nu o dată cu startul oficial al campaniei electorale, ci deja la această etapă. Or, anume acum se pun bazele fraudării viitoarelor alegeri şi doar intervenţia unei organizaţii credibile şi cu autoritate ca a dvs. pot determina guvernarea să aibă un comportament corect şi legal, aşa cum o cer regulile funcţionale într-un stat cu adevărat democratic”, se menționează în adresarea fostei bașcane de la Comrat.

Vlah le atrage atenția reprezentanților ODIHR că recomandările lor făcute în raportul final de monitorizare a alegerilor locale generale din noiembrie 2023 „au fost ignorate cu desăvârşire de către cei ce la moment reprezintă guvernarea în Republica Moldova”.

Precizăm că alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 20 octombrie curent. În aceeași zi va fi organizat și Referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană.

Tags: alegeri prezidentiale MoldovaIrina Vlahmonitorizare alegeriOSCE
Știrile zilei