Vlah, de Ziua Independenței: Moldova își are povestea sa genealogică

Publicat:

Vlah, de Ziua Independenței: Moldova își are povestea sa genealogică

Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah, a venit cu un mesaj de felicitare pe Facebook pentru cetățenii Moldovei, la 32 de ani de când țara noastră a fost proclamată independentă.

„Astăzi, 27 august, marcăm cu mândrie și bucurie Ziua Independenței Republicii Moldova. Este o ocazie specială să reflectăm asupra drumului pe care l-am parcurs de la declararea Independenței noastre, în 1991, și până în prezent. Ne amintim cu respect și recunoștință de toți cei 278 de aleși ai poporului, care într-o ședință istorică a Parlamentului au avut curajul, ferma convingere și mândrie națională pentru a semna Declarația de Independență și a deschide, astfel, drumul nostru spre Libertate și Democrație”, scrie Irina Vlah, transmite Știri.md.


În această zi, fostul bașcan al Găgăuziei vrea să ne gândim la contribuția personalităților remarcabile din diferite domenii – cultură, știință, economie, medicină, educație – și să apreciem efortul lor pentru „construcția brandului de țară”.

„Moldova este „Jocul” și „Lăutarii”, Moldova este Loteanu și Doga, Moldova este Testemițanu, Moldova sunt olimpicii noștri, Moldova sunt harnicii noștri gospodari, Moldova suntem noi cu toții!”, spune Vlah.

Potrivit Irinei Vlah, a neglija contribuția fiecărei generații și a înaintașilor acestora în scrierea destinului de țară, a cărții de vizită a statului moldovenesc, nu poate fi decât „o ignoranță sau o aroganță a politicienilor”.

Vlah, de Ziua Independenței: Moldova își are povestea sa genealogică

„Nu poți construi un stat de la foaia albă. Așa cum orice neam își are arborele său genealogic, la fel și statul Republica Moldova își are povestea sa genealogică – cu înfrângeri și victorii, cu urcușuri și coborâșuri. A nu recunoaște, însă, acest adevăr înseamnă a trunchia Pomul vieții, devenit un brand de țară. Iată de ce, în această zi specială, îmi doresc să depășim orice divergențe de opinii și să ne unim eforturile pentru a construi împreună un stat puternic și prosper, un viitor destoinic pentru toți cetățenii Republicii Moldova, un Pom al vieții puternic și roditor pentru multe, multe generații înainte!”, a mai scris Irina Vlah, fostul bașcan al Găgăuziei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.