Vocile feminine sunt slab reprezentate la ultimele ediţii ale Premiilor Grammy

Publicat:

Vocile feminine sunt slab reprezentate în industria muzicală, iar acest aspect este deosebit de pronunţat în rândul artiştilor care au fost nominalizaţi la ultimele şase ediţii ale galelor Grammy Awards, potrivit unui studiu publicat joi, informează DPA, potrivit agerpres.

Cercetătorii de la Universitatea Southern California au descoperit un dezechilibru major între femeile şi bărbaţii care au fost nominalizaţi la premiile Grammy între anii 2013 şi 2018.


Citeşte şi: George Soros îl atacă virulent pe Trump şi atrage atenţia pericolului reprezentat de reţelele sociale

Oamenii de ştiinţă americani au analizat genul, rasa şi etnia artiştilor, compozitorilor şi producătorilor muzicali implicaţi în 600 de cântece nominalizate la Grammy şi au ajuns la concluzia că vocile feminine sunt slab reprezentate în totalul pieselor care se bucură de mare popularitate în industria muzicală.

În total, 90,7% dintre nominalizaţii la Grammy între 2013 şi 2018 au fost bărbaţi, în timp ce procentul femeilor a fost doar de 9,3%.

“Vocile femeilor lipsesc din rândul muzicii care se bucură de popularitate”, a declarat profesorul Stacy L. Smith, unul dintre autorii studiului. “Acesta este încă un exemplu pentru ceea ce se vede în cadrul ecosistemului industriei de divertisment. Femeile sunt împinse spre margini sau excluse din procesul creativ”, a adăugat Stacy L. Smith.

Mai puţin de 10% din totalul artiştilor nominalizaţi la categoria “înregistrarea anului” au fost femei, iar în ultimii şase ani nicio femeie nu a fost nominalizată la categoria “producătorul anului”, potrivit acestui studiu.

Citeşte şi: Spitalul groazei în Coreea de Sud. 31 de oameni au ARS de vii – FOTO/VIDEO

În acest an, nicio femeie nu a fost nominalizată la categoria “înregistrarea anului”. La categoria “albumul anului”, cântăreaţa şi compozitoarea Lorde este singura femeie care a fost nominalizată pentru acest trofeu.

Cel mai recent material discografic al ei, intitulat “Melodrama”, va concura la categoria “cel mai bun album”.

Rapperul Jay-Z a primit cele mai multe nominalizări – opt – la ediţia din acest an a premiilor Grammy.

Cea de-a 60-a gală Grammy Awards, în cadrul căreia sunt atribuite cele mai importante trofee din industria muzicală americană, distribuite în peste 80 de categorii, va avea loc pe 28 ianuarie la Madison Square Garden din New York.

Au fost eligibile cântecele şi albumele lansate între octombrie 2016 şi septembrie 2017. Câştigătorii din fiecare categorie sunt desemnaţi pe baza voturilor exprimate de membrii organizaţiei The Recording Academy, o instituţie alcătuită din profesionişti ai industriei muzicale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple

iPhone 16 nu se vinde atât de bine pe cât ar fi sperat Apple Apple conta pe noile funcții de inteligență artificială pentru a face...

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei

Zeci de elefanți au scăpat de inundațiile bruște la un sanctuar popular din nordul Thailandei Inundații bruște au măturat un sanctuar popular de elefanți din...

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale

Meta prezintă Movie Gen, noul său generator de video cu ajutorul inteligenței artificiale Compania Meta a prezentat Movie Gen, noul său generator de video cu...

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.