Volga lui Ilan Șor, vândută la licitație cu peste 240 de mii de lei

Publicat:

Volga lui Ilan Șor, vândută la licitație cu peste 240 de mii de lei

Mașina de model Volga, fosta mașină de epocă a lui Ilan Șor, și-a găsit un nou proprietar. Automobilul, vechi de 36 de ani, a fost cumpărat astăzi cu peste 240 de mii de lei în cadrul celei de a doua licitații publice. Cât ține de limuzina de lux a lui Șor, un Bentley Continental, executorul judecătoresc urmează să anunțe o nouă licitație, unde prețul ar putea scădea cu până la 50%.

„Licitația a fost cu succes doar ce ține de automobilul GAZ, probabil din considerentul că este o mașină de epocă și are un parcurs mic s-au înscris persoane, una dintre ele și-a adjudecat acest bun la un preț de circa 240 de mii de lei. De la prețul de start s-a ridicat cu 15 mii de lei”, a declarat executorul judecătoresc, Roman Talmaci, potrivit tv8.md.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

După cel mai fericit scenariu, câștigătorul licitației ar putea ajunge în posesia automobilului în cel puțin o lună, doar după ce judecătorii vor constata legalitatea licitației.

„În termen de 10 zile din data de astăzi, până vinerea viitoare adjudecătorul are obligația să plătească costul integral al lotului procurat la licitație. Din momentul când suma de bani este în contul executorului judecătoresc, executorul neîntârziat va înainta demers în instanța de judecată, Judecătoria Chișinău cu sediul Centru pentru verificarea legalității corectitudinii desfășurării acestei proceduri de înstrăinare a bunurilor debitorului”, a menționat executorul judecătoresc, Roman Talmaci.

În urma celei de-a doua licitații, automobilul de model Bentley Continental nu și-a găsit proprietar. Executorul Judecătoresc urmează să anunțe o nouă licitație, dar cu un preț redus.

„Vom reevalua bunul și în termen de 20 -25 de zile vom dispune petrecerea unei licitații repetate cu diminuarea prețului. Executorul judecătoresc are dreptul să diminueze prețul până la minus 50% din valoarea de piață”, a spus executorul judecătoresc, Roman Talmaci.

Asta ar însemna un nou preț de peste 985 de mii de lei pentru fosta limuzină de lux a lui Ilan Șor. Cele două automobile ale lui Șor au fost scoase la licitație la data de 21 iunie, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Chișinău, pentru a recupera o mică parte din furtul miliardului. Una dintre regulile obligatorii ale licitației este ca cei interesați de oferte să-și poată justifica banii. La licitație pot participa atât persoane juridice, cât și fizice, însă cu excepția celor din domeniul dreptului, cum ar fi avocați, procurori, judecători și executori judecătorești.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Amintim că pe lângă condamnarea la 15 ani de pușcărie, Curtea de Apel a decis în privința lui Ilan Șor încasarea prejudiciului adus de acesta în frauda bancară. Este vorba despre cinci miliarde de lei, pagube ce urmează să fie recuperate din înstrăinarea averii acestuia în folosul statului. Pe lista bunurilor lui Ilan Șor, care ar urma să fie scoase la licitație, se numără alte trei bunuri imobile.

O decizie finală în acest sens urma să fie luată de Curtea de Apel Chișinău, însă cauza ar putea fi strămutată. Avocații lui Ilan Șor au depus o cerere prin care cer transferarea dosarului la o altă instanță de același nivel. Demersul urmează să fie examinat de Curtea Supremă de Justiție.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie

Taxele locale pentru anul 2024 în municipiul Chișinău se aplică din 26 iulie Taxele locale pentru anul 2024, aprobate recent de către Consiliul municipal Chișinău,...

Israelul mizează pe o coaliție internațională împotriva unui atac comun al Iranului și Hezbollah

Israelul mizează pe o coaliție internațională împotriva unui atac comun al Iranului și Hezbollah Pregătirile pentru consolidarea unei coaliții internaționale care să apere Israelul împotriva...

Crescătorii de animale din Grecia se plâng de importurile din România din cauza pestei

Crescătorii de animale din Grecia se plâng de importurile din România din cauza pestei Până acum, au fost omorâte peste 19.000 de animale, a fost interzisă...

Armata rusă a trimis întăriri în regiunea Kursk, unde au loc lupte în urma unei incursiuni ucrainene

Armata rusă a trimis întăriri în regiunea Kursk, unde au loc lupte în urma unei incursiuni ucrainene Armata rusă a anunţat marţi trimiterea de întăriri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.